Raporun Ulaşmaması Hk.

Üyelik
2 Ağu 2016
Mesajlar
85
Konum
Antalya
Sayın arkadaşlar..

16.12.2017 tarihinde çıkış işlemi yapılan bir personelimiz;

çalışmadığına dair bildirim ekranında ;

05.12.2017 (rapor başlama tarihi)
10.12.2017 (İşbaşı/kontrol tarihi)

tarihleri arasında istirahatli gözüküyor..

Ancak bu raporun aslı bize ulaşmadı, sadece sistem ekranına TC kimlik no dan rapor arama kısmında bu tarih aralıkları ile rapor aldığı görünüyor.

elimizde rapor yok.. eksik gün bildirimi yaparken kurum raporu görmek isterse bu sistemdeki onaylayacağımız raporun çıktısını alsak bir sorun teşkil eder mi?

işçiye ulaşamıyoruz.

Bunun ötesinde not olarak; aynı personelin daha evvelki ayda

27.11.2017 (rapor başlama tarihi)
02.12.2017 ( işbaşı/kontrol tarihi) olan bir raporu daha vardı.. geçen ay bu raporu da elimize ulaşmadı, ben ekran görüntüsünün çıktısını aldım ve kuruma verdim ancak kurumda bu işlemi yapan memur değil, orada görevlendirilen başka bir eleman(stajyer olabilir) tarafından eksik gün işlemimiz yapıldı.

şimdi memur bu çıktı görüntüsünü kabul eder mi hiç bilemiyorum, işçiye de ulaşamıyoruz elimizde raporun aslı yok
 
Raporu sistemden onaylayıp, onay çıktınızı kuruma vermeniz yeterlidir. Raporun aslını kuruma ibraz etmenize gerek yoktur. İyi çalışmalar..
 
Değişen işlem yönetmeliğine göre artık e-raporlar sgk ya eksik gün olarak verilmiyor. Doktorların (aile hekimi gibi) sgk int. iletemedikleri rapor olur ise verilecek. Eğer sadece raporlardan oluşan eksik gün formunuz var ise hiç bir şey yollamıyorsunuz. Tabii ileride incelemede istenmesine karşı form ve onay ekranından alacağınız çıktıyı saklamalısınız.
 
Son düzenleme:
Değişen işlem yönetmeliğine göre artık e-raporlar sgk ya eksik gün olarak verilmiyor. Doktorların (aile hekimi gibi) sgk int. iletemedikleri rapor olur ise verilecek. Eğer sadece eksik günlerden oluşan eksik gün formunuz var ise hiç bir şey yollamıyorsunuz. Tabii ileride incelemede istenmesine karşı form ve onay ekranından alacağınız çıktıyı saklamalısınız.

'Personel sayısından bağımsız olarak' eksik gün var ise, eksik gün formu verilmiyor gibi bir anlam çıkardım söyleminizden. 2 çalışanı olan birisi (rapor haricinde), 1 çalışanını kısmı istihdam ile çalıştırıyor ise eksik gün vermeyecek mi?
 
Son değişiklikleri içeren işlem yönetmeliğini okuyunuz.
sgk elektronik ortamda kendisine iletilen raporların eksik gün formu ekinde kendisine verilmesini kaldırdı. Eğer rapor harici eksik gün formu vermeyi gerektirecek başka bir belge yok ise eksik gün formu da verilmiyor.
 
Her yeni gün bir şeyler değişiyor, ayak uydurmakta zorlanıyoruz vallaha. Bilgi için teşekkürler üstad, bakacağım, araştıracağım bende..
 
Üst