fonradar

Raporun Yanlış Bildirilmesi

sofist

Katkı Sunan Üye
Üyelik
2 Eki 2006
Mesajlar
140
İyi günler;

İşyerinde çalışan bir personelimiz 17/09/2010 ile 26/09/2010 tarihleri arasında rapor alarak 27/09/2010 tarihinde çalışmaya başlamıştır. Yalnız 2010/9.dönem sgk bildiriminde Çalışma Gün Sayısını 16 gün Eksik Gün Bildirim Gün Sayısını 14 gün olarak bildiriminı yapmış bulunmaktayım. Aynı zamanda da Ek:8 Eksin Gün Bildirim Formunu da bu şekilde göndermiş bulunmaktayım. İşçi rapor parası almak için sgk ya gitmiş. Sgk dan da hiç bir şey dememişler.
Benim bu konuda 2010/9.dönem sgk aylık prim bildirgesini düzeltmem gerekir mi yoksa düzeltmemiş olsam ileride bir cezai müeyyide ile karşı karşıya kalabilir miyim.
Cevaplarınızı bekliyorum.Teşekkür ederim....
 
Ynt: Raporun Yanlış Bildirilmesi

Aslında sgk bunu farkedip ödeme yapmaması lazımdı. Eylül ayına ait 4 günlük eksik prim ödemeniz var bunu tahhakkuk ettirmeniz lazım. Ayrıca iş göremezlik ödemesi fazla yapılmış oluyor.

Ama her zaman ki gibi öncelilkle bağlı bulunduğunuz kurumla görüşmenizde fayda var.
 
Ynt: Raporun Yanlış Bildirilmesi

Cevabınız için tşk ederim sayın nisanlı, ancak bağlı bulunduğum kurumda bir tane muhattap olacak kişi yok ki kime gittiysem karşıya git, sağa git, sola git dediler inanın ki sorumluluğunu ve görevini tam anlamıyla bilen bir sgk görevlisi bulamadım kurumda. Cezası ile ilgili bir bilgi ya da belge var mı acaba bu konu ile ilgili olarak.
 
Ynt: Raporun Yanlış Bildirilmesi

SGK iş göremezlik ödeme servisi sizin aylık bildirim ve eksik gün bildiriminizin nedenleri ile ilgilenmez. İş Göremezlik girişinde doğru yaptı iseniz orası 10 gün olarak ödeme çıkarmıştır. Eğer orada da 14 gün olarak bildirdi iseniz kurum personeli düzeltmiş olabilir. Kısaca iş göremezlik ile aylık bildirim servisleri birbirinden ayrı çalışırlar. Eksik gün formunuz incelendiğinde ekindeki rapor ile bildirim arasındaki 4 gün fark edilir ise sizden ek bildirim istenecektir. Eğer direk resen düzeltirler ise daha fazla ipc ödeyeceğinizide göz önüne alarak kendiliğinizden aylık ve eksik gün bildirimlerini düzeltmenizde fayda var.
 
Üst