fonradar

Re'sen Kapatılmış Şirket

Üyelik
21 Eyl 2015
Mesajlar
3
Konum
ankara
Merhabalar,

Benim bir sorum olacaktı. 1996 yılında kardeşimle kurduğumuz şirketi 1998 yılında kapatma kararı aldık. Muhasebeci işlemlerle ilgilenecek, kardeşim de takip edecekti. Ama anlaşılan öyle olmamış. Bugün evime gelen kağıtta, şirket adına alınmış bir arsanın olduğunu öğrendim. Üstelik arsanın tapu kadastrodan borcu 4.000 tl geldi. Kapandı sandığım şirketle 2001 yılında arsa alınmış fakat arsanın satıldığına dair bir bilgi yok. Bunun dışında daha 3 tane daha arsa alınıp satılmış fakat bu söz konusu borcu gelen arsa satılmamış. Benim bunlardan hiç haberim olmadı. Kardeşimin de haberi yok. Bugün eve gelen kağıtla öğrendim. Şirket de 2004 yılında re'sen kapanmış. Arkadaşlar bu muhasebeci nasıl böyle bişey yapabilir? Aklım almıyor. Ben bu işin içinden nasıl çıkarım. Bir akıl veren çıkarsa çok mutlu olurum. 53 yaşındayım, bu yaşımda dolandırıldım mı? Bu dolandırıcılık mıdır? Lütfen yol gösterin bana.
 
Sayın berilkaya bu ne rahatlıkmış diyor insan arada insan sormazmı ne olup bitiyor diye kardeşine veya muhasebeciye..neyse biz türkler böyleyiz maalesef hep aynı hikayeler...
 
sayın farukyasar, ben buraya görüş sormaya geldim. siz benim ne yaşadığımı nereden biliyorsunuz da beni aşağılıyıcı tarzda konuşuyorsunuz?
 
Tapuda yapılan işlemleri kim yapmış umarım sizin imzanızla olmamıştır.Şirket yönetim karar almış olması lazım imzanız lazım bazı işler vekaletle olmaz eğer umumi bir vekaletname vermiş imzalamış iseniz ortaklar olarak o sizin kibarlığınız
meslek mensubu sadece beyan bildirimler için vekalet almıştır fazlasını almaz alamaz.Şirketi kim temsil ediyordu kardeşiniz müdürmü idi yoksa müşterekmi yaptınız ikinizde müdür mü idiniz bunlar hep değerledirmek lazım.Buraya sorarak kolay ve masrafsız yolu tercih etmişsiniz ama buradan alınacak bilgiler evrakı görmediğimiz için tahmini olurçözüm olmaz şirket evrakınıza ulaşarak veya tapuda kütük kaydına baktırarak ilgilileri bulup olayı aydınlatabilirsiniz dolandırma var diye düşünüyorsanız bir avukattan faydalanmanızı öneririm.Şirket ortağı olarak sonuna kadar takip etmeniz gerekirdi ortak olmak kar ve zarara sahip olmak anlamındadır bu işler emanetçilerle olmaz çünkü şirketi kapatalım desen bile 1 yıl süre içinde çeşitli işlemler yapılmalı ilanlar verilmesi ilan bedeli gibi ödemeler yapılmalı idi bunlarla ilgilenmedi iseniz maalesef sonucuna katlanacaksınız.Şirket arsa ticareti yapıyorsa malları tasviye etmeden satmadan tasviye olmaz.Meslek mensubuna ücretleri ödeme yapılmadı ise hizmet vermek zorunda değildir tavrınızdan ilgisiz kaldığınız anlaşılıyor meslek mensubu evrakları hazırlar yol gösterir işlemleri yapmak ortakların sorumluluğundadır takdir edersiniz ki bir size hizmet verse neyse sizden başka firmalara da hizmet verdiği için özel olarak vakit ayırma şansı olmaz yaparım desede inanmayın vakit bulamaz bu bilgilerle durumu değerlendiriniz meslek mensubunda hala belge varsa olnardan başlayarak kardeşinizle durumu sıkı tutarak takip ederseniz toparlanabilir.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
Öncelikle şirketin kapatılıp kapatılmadığı, ortak değişikliği ile faaliyetine devam etti mi, tapu işlemlerini kim nasıl yürüttü gibi bilgileri öğrenmelisiniz.
 
Yanıtınız için teşekkür ederim. 99 yılında geçirdiğim trafik kazası ve sonrasında uzun tedavi süreci nedeniyle bu işlemleri takip edememiştim. Kardeşime güvenmiştim açıkçası. Bayram öncesi olduğu için kimseye ulaşamadım. İnternette araştırırken bu foruma denk geldim ve o yüzden buraya yazdım.
 
Siz "bir muhasebeci nasıl böyle birşey yapabilir dolandırıldımmı yoksa" kelimesini çok rahat yazabiliyorsunuz canınızın yanmasından dolayı ki ben aşağılamak haddime değil genel olarak işveren böyle davranmasından bıktığımızı ve sonunda bize patlamaları ben verdim ben geldim sen yapmadın lafları dedimya siz cümleleri rahatça yazın biz deyince bla bla.. bu arada geçmiş olsun trafik kazasından dolayı....
Not : Vergi işleri dalgaya boşlamaya gelmez hele sene 2015 te çember iyice daraltılmış olup sorumluluklar bu kadar artmışken....
 
Nedense insanlar şirket ortağı olmayı çok arzuluyorlar sanki sorumluluk yok gibi düşünüyorlar ama yasa koyucu şirketi yönetenlere ve ortaklara da sorumluluklar görevler vermiş maalesef kapattım demekle olmuyor.Şahıs üzerine olsa idi eldekileri satıp akşama kadar kapatırdık yoklamayı da yaptırabilirsek bir kaç günde bitebilirdi.Şirket olunca 1 yıl sürüyor.Yasa koyucu şirket ünvanı ile kişilerin firmaların aldatılmasını önlemek istiyor.Eski şirket müdür görevde olmadığı anda görevli gibi işlem yapıyor yetkisiz yapılan işlem geçersiz oluyor.Sakince baştan başlayıp araştırmak lazım.Kapatırken en büyük sıkıntımız firma nakit sıkışıklığında oluyor ödemeleri yapamıyor alacaklarını alamıyor ortaklar birbirine kızıyor bazen dargın oluyor biri yurtdışında oluyor masrafları ben vermem o versin oluyor ve kalıyor dengine bırakılıyor.İdare tasviye etsin diye bekleniyor.İstifade etmek için şirket ortağı olan sorumluluklarını sonuna kadar yerine getirmelidir.Yeni işe başlayan önce şahıs üzerine başlamalı severse başarılı olursa büyürse şirket kurmak çok kolay 1 haftada kurarız ama kapatmak tasviye etmek 1 yıl sürüyor.İş disiplini olmayan sermayesi olmayan şirket ortaklığına hiç özenmemeli.Yeni bir firma açıldı sermaye yok krediye müracaat edildi mal varlığı olmadığı için kredi onaylanmadı ve iş başlamadan bitti tamamen kredi ile iş olmaz kar olmaz bankaların faizleri iş yapılarak kazanılacak paradan çok daha yüksektir.Öz sermaye %90 olmalıki %10 kredi kullanılabilir.%100 kredi ile en karlı işi yapsan yine olmaz.
 
Son düzenleme:
Üst