Resen Terk Şirket Sahibinin Yeniden Şirket Kurmasında Yaşanacak Sıkıntılar Hk.

Üyelik
20 Ağu 2017
Mesajlar
1
Konum
Şişli
Merhaba,

2013 yılında bir arkadaşımla Ltd şirketi kurmuştum, 2 ay sonrasında problemler yaşadık ve şirket faaliyetine devam etmedi, yalnızca 3 4 bin liralık malzeme alımı yaptık;şirket olarak fatura koçanımız bile olmadı hiç fatura kesmedik, belli bir süre sonra beyanname vermeyi de kestik öylece kaldı. 1500 lira civarında bir vergi borcunu bulunuyor ve sorgulama yaptığımda da

********* Vergi Kimlik/T.C. Kimlik Numaralı mükellefin 31.12.2014 tarihi itibari ile 2004/13 sayılı iç genelege gereği resen kaydı bulunmaktadır.

ibaresi mevcut; ticari sicilde halen kaydı mevcut.

Benim sorum ise şu, yeni bir şirket kurmam gerekiyor. bu aşamada ben reisen terk bir şirket ortağı olduğumdan dolayı şirket kurmamda bir sakınca olacak mıdır?
 
Son düzenleme:
Sayın,kontrolog forum üzerinde daha önce konu üzerine resen terk adı altında açılmış yayınlara ve yorumlara bakabilirsiniz. Kısaca şirketinizin vergi dairesince resen terk uygulaması yapılması firmanın kapandığı mahiyetini taşımaz. Sicilden kaydınız silinmediği tasfiye işlemleri olmadığı sürece kaydınız devam eder. Ayrıca beyanname verilmemesinden ötürü tahakkuku kesinleşmemiş cezalarınızında borcunuzun yanı sıra çıkması muhtemeldir. Resen terk olan şirkete ait ortak olmanız ayrı bir şirket açmanıza engel değildir.
 

Benzer konular

Üst