Resmi Defter

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan juılet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

juılet

Katkı Sunan Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Bana 01.01.2008 yılında bir llt.şit geldi. Fakat muhasebecisi çok zorluk çıkarıyor. Mükellef eski muhasebecisine 10.000 Ytlk'lik senet verdi. İlk önce seneti kabul etti, şimdide sneetleri kabul etmem diyor.

benimde aklıma şöyle bir fikir geldi.

Bu muhasebeci çok iyi biliyorum ki mükellefin 2006 - 2007 yılının resmi defterlerini hala yazdırmadı.

ben avukata şikayet etsem nasıl bir sonuç çıkar. Ayrıca bunu avukat nasıl ispatlayabilir.

Ynt: Resmi defter

Bundan pratik anlamda bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Neticede defterin usulune uygun tutulmaması VUK usulsuzlük cezası gerektirir. Siz şikayet edene kadar yazdırır zaten. Burda bir dava konusu göremiyorum.

ayrıcada,belliki eski muhasebecisi alacağını alamamış mükelleften.bu durumda muhasebeci haklı gözüküyor. siz şimdi yeni muhasebecisi olarak böyle davranırsanız,ilerde sizede borç takar mükellef.+
bende burda dava konusu göremiyorum.

üstdalarım,

Mükellef borcunu ödediği halde adam defterleri vermek istemiyor. Ben bundan bahsediyorum.

Yani mükellef borcunu ödüyor. Adam sırf gıcıklık olsun diye defterleri vermiyor. Mükellef 31.12.2007 itibariyle envanter istiyor. Oda ortada yok.

Ne Yapabilirim. Oda ya şikayet etsem ne olur ?

Ynt: Resmi Defter

Mükellefin borcu yoksa niye 10.000 ytl lik senet veriyor

Başka bir meslek mensubuna borcu olan bir mükellefin defterini almamak lazım Veya alırken eski meslek mensubuyla görüşürüp onun onayıyla almak lazım diğer türlü odanın sizin haklı olduğunuza dair bir tavır takınacağını sanmıyorum .

Konuyu ta en başından anlatmak istiyorum arkadaşlar,

Ben bu eski muhasebcenin 3 yıl önce elemanıydım.

Bürodaki hemen hemen bütün yük benim omuzlarımdaydı. Ben oradan ayrıldıktan hemen sonra , çalıştığım bürodan 4 - 5 tane şirket ve 15 kadar işletme defteri bana geldi.

Şimdi bahsettiğim mükellefin ise , Eskiden orada çalışırken defterini ben bakıyordum. yani mükellef hiç bir zaman parayı sorun etmedi. Ama son dönemde tekstil de biraz işler kötü gidincede biraz zorluk yaşadı. Ama şöyle diyeyim mükellefi tanıdığım için, mükellef 10.000,00 ytlnin falan adamı değil. Adamda BMW X5'ler evler falan var. Ama adam bakıyor işleri düzenli takip edilmiyor.

Mükellef 10.000,00 ytllil kısa vadeli senet veriyor. İlk önce kabul ediyor. Bir kaç gün sonrada hayır ben kabul etmem diyor.

Aslında Eski muhabecinin amacı defterin bana gelmemesi.

Yani onu bunu bahane ediyor.

Ben adım gibi biliyorum ki, Ne envanterler, Ne banka , Çek , Senetleri ,Ne defterler hiç biri doğru değil.

Yani ben iyi niyetli davranıyorum, O da işi yokuşa sürüyor.

Oda durumu çözebilirmi Yada başına böyle bir iş gelen arkadaş varmı?

sn juılet;

Burda Sizi ilgilendiren Hiç birşey yok Mükellefle eski muhasebecisi tarafında gelişen olaylar.Siz mükellefinize evraklarını eski muhasebecisinden alması gerektiğini söyleyeceksiniz.Kimse kimsenin defterini vermiyorum diyemez zorlada tutamaz anladığım kadarıyla mukellefinizde iki arada kalmış defteri alayımmı almıyımmı diyerek yoksa ben bütün ödemelerimi yapıcam muhasebecide bana diyecekki ben defterini vermiyorum yok öyle şey

Meslek mensupları kanunen alacakları için defter vermemezlik yapamazlar şu anda size defter lazım değil zaten aralık ayı kdv tahakkuku kendisinde vardır siz işlemlerinize devam edin size devirler açılış fişi falan mayıs ta lazım olacak

Bu arada mükellef noterden ihtarname çeksin defterler için.kendisine teslim edilmesi ile ilgili .Bu sorunu çözecektir.

Ama biliyorsunuz yanında staj yaptığınız meslek mensubunun defterlerini iki yıl borunca alamıyorsunuz onun için dikkatli davranın eğer iki yılı geçtiyse 01.01.2008 itibari ilede sözleşmenizi yapın.