fonradar

Resmi Tatil Günleri Çalışma Saatleri Hakkında

Üyelik
22 Tem 2016
Mesajlar
3
Konum
Kocaeli
Merhaba resmi tatil günlerinde ucretlendirme komusunda bilgim var. Benim sorum saatlerle ilgili, şöyle ki; bir ayda calismamiz gereken saat örneğin 196 saat ise ve bu ayda bayram tatili var ise ve ben bayramda 20 saat calismis isem, bu mesai 196 saatin icindemidir yoksa 196-20:176 saat mi calismis olurum..
Beni kanunlarla aydinlatabilecek birileri varmi? Teşekkürler
 
Aylık 196 saat çalışma hesabını sanırım günlük 8 saat çalışma haftada 2 gün çalışma yok, ay 30 gün olduğuna göre 30-8 gün tatil= 22 gün çalışma x 8 saat günlük = aylık 196 saat çalışma yapmamız gerekir şeklinde hesaplıyorsunuz sanırım.
Yok Öyle bir hesap... Aylık şu kadar saat çalışma süresidir şeklinde bir belirlenmiş çalışma süresi yok.
Haftalık yasal çalışma süresi var= 45 saat. İşveren günlük çalışma sürelerini ( üst sınırı aşmadan) tercihen eşit olarak belirleyerek haftalık 45 saatin tamamlanmasını sağlar.
O ay kaç saat çalışmışsanız o kadar saat çalışmışsınız demektir. Bayram gününde olması yada sair günde olması bir şey değiştirmez.
Sİzin sormak istediğiniz nedir, fazla çalışma ücretlerinin aylık ücrete dahil olduğu sözleşmelerle ilgili 270 saate kadar fazla çalışma süresi ile ilgili mi sıkıntınız var?
 
Son düzenleme:
Anlatamadim sanirim, verdiğim saat ornekti. Soyle anlatmaya çalışayım; bayram haftasi dahil her hafta 45 saatten calistik.bayram gunleri toplam 30 saat calistim.ama kurumum bayram haftasi calismami 15 saat sayacak ve diger haftalarda yaptigim 45 saat ustu mesaiyi bu haftaya yedirecek. Benim calistigim bayram mesaisi ?!!
Bayram mesai ucretlerinde sikinti yok, 30 saat mesaimi remi tatil ucreti seklinde veriyor zaten. Kanunda boyle bir uygulama varmi?
 
Sizin normal günlük çalışma süreleriniz ve tatil günleriniz nedir?
Bayramda ne şekilde çalıştınız?
 
Günlük 11,5 saat. Haftalik 45. Ama 45 i bazen geçiyor. Tatil günümüz bazi haftada 1 gun, bazen 2 gun. Bayramda arife gunu gündüz, birinci günü gündüz, ikinci gunu nobetciydim. Benim hesabima gore 30,5 saat bayram calismam var.
 
2,5 gün genel tatil günü çalışmanız var. ücreti de 2,5 günlük normal ücretiniz kadar olur.
 

Benzer konular

Üst