....Rezalet....

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Engin_ER
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Engin_ER

Katkı Sunan Üye
telekom reklamlarında İL içi dakika ücretini : 0,057575 ytl
...........................İller arası dakika ücretini :0,068421 ytl. olarak belirtmiş olmasına rağmen vergilerle birlikte bu belirtilmiş olan rakamların iki katı ücretle görüşme yapıyoruz. bu durumda yaptığımız görüşmeler GSM ile yaptığımız görüşmelerin ücretine yakın bir ücret olmuyor mu....

o zaman sabit telefonun ne cazibesi kaldı boş yere telekoma para kazandırmanın ne anlamı kaldı.

Telekomun almış olduğu bu haksız ücreti ve KDV+ÖİV ile almış olduğu verginin vergisini Şiddetle kınıyorum. adeta kümesteki kazları yolmaktan başka bir şey yapmıyorlar

Bu ülekede bu telefonu kullanan milyonlarca kullanıcı varken ve hatta bir çok hukukcu varken neden herkes karşı çıkıp sabit ücreti protesto etmiyor..
şu tüketici haklarını savunanlar nerdeler neden telekoma karşı mahkemelerde davalar açılmıyor. yoksa açılan davalar göstermelik mi oluyor.

bu ve buna benzer bir çok kez konuyu gündeme taşıyan arkadaşlar oldu ama maalesef bir çok kimse ilgisiz kaldı.
bazıları çıkacak üç kuruşun hesabını mı yapıyorsunuz diyecekler. telekoma ve tüketici derneklerine bir mail atmayı bile çok görecekler.

[email protected]
http://www.turktelekom.com.tr/webtech/default.asp?sayfa_id=550

Ynt: ....Rezalet....

ben telekoma iadeli tahhütlü yazı gönderdim almış olduğu sabit ücreti iade etsin diye. şimdi olumsuz yazı bekliyorum. ondan sonrada hakem heyetine başvuracağım. duyduğumuza göre bir kişi bu şekilde almış parasını ve bir daha sabit ücret kesilmiyecekmiş. ancak telekomun sitesine girdiğinizde şiddetle böyle birşeyin olmadığını üst mahkemenin bu kararı bozduğu yazıyor. ya millet uyanmasın diye yapıyorlar yada gerçekten doğru bilemiyorum ama ben yinede yazı gönderdim. olumsuz yazı gönderdiklerini biliyorum ondan sonra hakem heyetinede iadeli taahhütlü göndereceğim. zaten sonrada ev telefonunu kapatmayı düşünüyorum. artık zaman cep telefonu devri ve sürekli promosyonlar var. telekomda hiçbirşey yok ilk sabit ücreti getirdiğinde ayda 100 dk bedevaydı onu kaldırdı sonra akşam 8 den sonra ücretsiz yaptı onuda kaldırdı artık gece 11 den sonra %50 indirim var. ilk etapta millet sesini çıkatmasın diye bir sürü şey yaptılar şimdide gece 11 den sonra % 50 indirim hiç konuşmasanız bile ayda 10,00 ytl ödüyorsunuz.

Yalnız bu değil ki. GSM hatları da öyle. Devlet doğrudan vergi toplayamadığı için böyle harcama üzerinden alınan haraç gibi vergilerle gelir sağlama yolunda.

Kümesteki Kazlar Misali Diyebilirmiyiz Bu Olaya Üstadlar