Ruhsat ve Kira Sorunu?

İyi günler forum sakinleri.

Boş bi dükkanım vardı. Bu dükkanımı geçtiğimiz eylül ayı içerisinde, bir markaya ait olan ayakkabı satış mağazasına kiraya verdim. Sözleşme de 1 yıllık olarak yapıldı.

Geçenlerde fark ettim ki; kiracım ruhsat vb. gibi diğer belgeleri halen çıkartmamış idi. Çıkartmasını söylediğimde ise bana "daha satışlar iyi değil, dükkanı daha yeni açtık" gibi söylemlerde bulundu.

Bu bağlamda sorularım şunlardır:

1-) Kiracımın; bu ruhsat vb. gibi belgeleri çıkarmamış olması ve bununla birlikte dükkanda yazarkasanın dahi olmaması, MAL SAHİBİ olaraktan beni bağlar mı? Bana bir cezası var mıdır? Merak etmekteyim..?

2-) Malumunuzdur, kiralar artık banka kanalıyla ödenmektedir. Lakin kiracım şu anlık kiraları elden almamı söyledi. Bunun bana sakıncası nedir..? Ben gidip bankaya kendim onun adına yatırsam nasıl olur? Bir yol gösterip yardımcı olur musunuz lütfen ?

Sorularımı cevaplayan herkese şimdiden çokça teşekkürler...

Ynt: (?) Ruhsat ve Kira Sorunu (?)

Boş bi dükkanım vardı. Bu dükkanımı geçtiğimiz eylül ayı içerisinde, bir markaya ait olan ayakkabı satış mağazasına kiraya verdim. Sözleşme de 1 yıllık olarak yapıldı.

Geçenlerde fark ettim ki; kiracım ruhsat vb. gibi diğer belgeleri halen çıkartmamış idi. Çıkartmasını söylediğimde ise bana "daha satışlar iyi değil, dükkanı daha yeni açtık" gibi söylemlerde bulundu.

Bu bağlamda sorularım şunlardır:

1-) Kiracımın; bu ruhsat vb. gibi belgeleri çıkarmamış olması ve bununla birlikte dükkanda yazarkasanın dahi olmaması, MAL SAHİBİ olaraktan beni bağlar mı? Bana bir cezası var mıdır? Merak etmekteyim..?

**Hayır seni bağlamaz.Sana bir cezası yok.Daha doğrusu adamın yaptığı işle senin bir alakan yok bırak o düşünsün.Yazarkasa almadı diye sana değil, ona sorarlar ve ona ceza keserler.

2-) Malumunuzdur, kiralar artık banka kanalıyla ödenmektedir. Lakin kiracım şu anlık kiraları elden almamı söyledi. Bunun bana sakıncası nedir..? Ben gidip bankaya kendim onun adına yatırsam nasıl olur? Bir yol gösterip yardımcı olur musunuz lütfen ?

**Kiralarınızı bankadan tahsil etmeniz daha doğru.Sonuçta elinizde Kira Kontaratınız var.Önümüzdeki yıl Kira Gelirinizide, aldığınız gerçek kira bedeli ile beyan ederseniz sorun olmaz.

Sorularımı cevaplayan herkese şimdiden çokça teşekkürler...

[/quote]

işyeri kiralarını banka kanalı ile tahsil edin elden almayın. ikinizde cezai durumla karşılaşabilirsiniz.

kira gelirlerinizi beyan ederken o dükkanın brüt kirasını bildirecek ve stopajını mahsup edeceksiniz. ama karşı taraf beyan etmemişse iade ve mahsup işlerinizde sıkıntı olur.

sizin işyeri kira beyanınızda iadeniz çıkabileceği için sizin aleyhinize bir durum.

Arkadaşlar bu kiraları elden verme işlemini kiracım halen devam etmektedir.

Benim ne yapmam doğru olur?

Ondan alıp, onun adı altında ben kendim bankaya yatırsam acaba nasıl olur sizce?

Yardımcı olur musunuz lütfen..?

Allah razı olsun

Tabi ki kira bedelini bankaya yatirlamalarini soylemelisiniz. Sundugunuz yontem ise saglikli degil neden; kira tutarini hesabiniza yatirirken dekontta sizin adiniz, sizin imzaniz olacak degil mi

NİSANLI ' Alıntı:
Tabi ki kira bedelini bankaya yatirlamalarini soylemelisiniz. Sundugunuz yontem ise saglikli degil neden; kira tutarini hesabiniza yatirirken dekontta sizin adiniz, sizin imzaniz olacak degil mi

Haklısınız o halde dekontta kira bedelinin karşılığında kiracımın ismini vereyim. Madem öyle..

Pekala böyle nasıl olur?

Yani açıkçası aklıma bu fikir gelebildi ?

Bence kiracınızla konuşun ve kira gelirinizi kontrata uygun olarak beyan edeceğinizi, siz beyanname verdiğinizde onun stopaj ile ilgili beyanname vermediğinin daire tarafından tespit edileceğini ve cezalı duruma düşeceğini özellikle söyleyin zira kontratınız da kira süreleri belli muhasebecisi ile konuşmasını söyleyin onun bu durumu onu cezalı duruma düşürür. Fakat kiraları kesinlikle banka kanalıyla tahsil edin bu sizin beyan edeceğiniz kira gelirinizi ispat açısından önemli olduğu gibi yasal zorunluluk. Her ikinizide cezalı duruma düşürür ve sizi sıkıntıya sokar.

Bence ne kadar söylerseniz söyleyin kiracınız bankaya yatırmayacaktır.Zaten böyle kişiler kirayı bile zor öder.Sen onun adına bankaya yatır.

Başlık uygun olduğu için bende buraya yazdım.
Belediyeye küşat müracaatında bulunacağız. (GIDA İMALATHANESİ) - "Çevre Kirlenmesini Engelleyici Rapor" isteniyor. Bu raporu nereden alacağımızı sorduk? Raporu kendiniz hazırlayacaksınız dediler. Daha önce buna benzer rapor düzenleyen, kendisinde örneği olan arkadaşların paylaşımlarını rica ederim.

Son düzenleme:
Belediyelere göre farklılık gösterebilir uygulamada ama "Sakarya Büyükşehir Belediyesi"ne aşağıdaki dilekçe ile müracaat edildiğinde,

…/…/20..
SAKARYABÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA
(Çevre Koruma ve Geliştirme Şube Müdürlüğü)
SAKARYA

…………………………………………………………………………………adresinde……………………………………………………………………………..adı altında faaliyete başlayacak olan tesisimiziçin “Çevre Kirliliğini Önleyici Tedbirler Hakkında Rapor”a ihtiyaç vardır. Gereğininyapılmasını arz ederim. Adı Soyadı (imza)

ADRES :

Tel :

2. Teknik elemanlarca dilekçedeki adreste bulunan tesis incelenerek bir rapor hazırlanır. İnceleme esnasında işletme, Rapor Ücreti olarak Büyükşehir Belediyesi Vakıflar Bankası Adapazarı Şubesi İban No: TR 120001500158007293571443 veya Hesap No: 0015800-7293571443 Nolu hesaba 1.sınıf GSM ‘ler için 460 TL, 2.sınıf GSM’ler için 260 TL, 3.sınıf GSM’ler için 160 TL yatırdığına dair dekontu hazır bulundurur ve incelemeyi yapan personele teslim eder.3- Rapor hazırlandıktan sonra dilekçe sahibine raporu alması için telefon ile bilgi verilir ve rapor kendisine teslim edilir.