sayın kumanlı odanızdan gerekli desteği alabilirsiniz ilk giriştemi smmm oldunuz ? sakın aynı dönem kursa gitmiş olmayalım !!!!!!!!
1460 tl ruhsat bedeli ve bilumum fonlara ödenen paralarİSMMMO ne kadardır acaba?
1460 tl ruhsat bedeli ve bilumum fonlara ödenen paralar
450 tl harç bedeli
385 oda kayıt ücreti
250 oda yıllık aidat ücreti
toplam 2545 TL
Kocaeli 5 bin civarları..
mühür dahil değil herhalde bu ücreti
Arkadaşlar Ankara'dan ruhsat başvurusu yapan oldu mu? Eğer oldu ise bizi aydınlatabilir mi? Nereye ne kadar para yatırcaz? Gereken belge bilgiler neler?
Öncelikle kazanan arkadaşları tebrik ederim hayırlı olsun. TEOS sistemindeki tebligatta ruhsat için toplam bedelin 2.570TL olduğu yazıyor. 6322 Sayılı Kanuna göre 450TL harç ödenmesi gerekiyor. İSMMMO kayıt bedeli 385TL ve yıllık aidat 250TL. TOPLAM : 3655TL tutuyor. Sizin yazdığınız hesaplamaları neye göre yaptığınızı anlamadım.
Ayrıca, İSMMMO yu aradığımda başvuru yapabilmem için öncelikle TÜRMOB dan gelecek olan yazılı tebligatı beklemem gerektiğini söylediler internetteki tebligat geçerli değilmiş. Bu konuda bi bilgisi olan var mı?
3568 Sayılı Kanunun 5. maddesine göre SMMM olmak için gerekli şartlardan biri ruhsatı almış olmaktır. Ruhsat almadan SMMM sayılmazsınız.
inşaat, yardımlaşma vb. fonlar ile 240TL dosya ücretini ödemeyecek miyiz? Bunları neden hesaba katmıyorsunuz?
TEOS sistemindeki yazıda;
"Meslek ruhsatınızın hazırlanabilmesi için on bes gün içerisinde İlinizin baglı bulundugu Serbest Muhasebeci Mali
Müsavirler Odasına, SMMM unvanı ile kayıt olmanız ve asagıda bildirilen TÜRMOB hesaplarına, T.C Kimlik
Numaranızı belirterek; Ruhsat Bedeli 1.760,00-TL, İnsaat Fonu 165,00-TL, Egitim Fonu 165,00-TL, Sosyal
Yardımlasma ve Dayanısma Fonu 165,00-TL, Kimlik Bedeli 75,00-TL, Dosya Bedeli 240,00-TL olmak üzere, tek
havale islemi ile toplam 2.570,00-TL ödemeniz ve ruhsat basvurusu yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca, 6322 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Degisiklik Yapılmasına
Dair Kanun"un 20. maddesi ile getirilen "Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik Ruhsat Harcı"nın ilgili tahsil
dairesine ödenmesi gereklidir." yazıyor.
2570+450+635=3655 TL İSMMMO için hesaplamıştım.
Bu arada sonuç tebliğ edilecek mi? Teos daki yazıyla başvurabilir miyiz?
TEOS sistemindeki yazıda;
"Meslek ruhsatınızın hazırlanabilmesi için on bes gün içerisinde İlinizin baglı bulundugu Serbest Muhasebeci Mali
Müsavirler Odasına, SMMM unvanı ile kayıt olmanız ve asagıda bildirilen TÜRMOB hesaplarına, T.C Kimlik
Numaranızı belirterek; Ruhsat Bedeli 1.760,00-TL, İnsaat Fonu 165,00-TL, Egitim Fonu 165,00-TL, Sosyal
Yardımlasma ve Dayanısma Fonu 165,00-TL, Kimlik Bedeli 75,00-TL, Dosya Bedeli 240,00-TL olmak üzere, tek
havale islemi ile toplam 2.570,00-TL ödemeniz ve ruhsat basvurusu yapmanız gerekmektedir.
Ayrıca, 6322 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Degisiklik Yapılmasına
Dair Kanun"un 20. maddesi ile getirilen "Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik Ruhsat Harcı"nın ilgili tahsil
dairesine ödenmesi gereklidir." yazıyor.
2570+450+635=3655 TL İSMMMO için hesaplamıştım.
Bu arada sonuç tebliğ edilecek mi? Teos daki yazıyla başvurabilir miyiz?
Evet stajdan muaftım. Demek muaf olanların ruhsatı daha pahalı oluyor
Bu arada sonuç tebliğ edilecek mi? Teos daki yazıyla başvurabilir miyiz? sorusuna da cevap alabilir miyim?
Olursa yarın işlemlere başlayacağım.
Teşekkürler.