Ruhsatı Aldıktan Sonraki 1 Yıllık Dönemde Açtığı Büroyu Kapatan Var mı ?

Ynt: Ruhsatı Aldıktan sonraki 1 yıllık dönemde açtığı büroyu kapatan var mı?

sendemi brütüs.

hlydent ' Alıntı:
Amma da karamsarsınız, hep kötü tarafından bakmayın. Umut ulaşılamayacak bir hayalse kötüdür. Değilse peşinden koşmak için azim, cesaret, yaşama sevinci vermez mi ?

kesinlikle doğru.. katılıyorummm

Bu arada yeni büro açacak arkadaşlara umutsuzluk öğreneği olamayayım. Benim büroyu kapatmam kesinlikle
şehir değiştirmemden kaynaklanıyordu.. Bulunduğum şehirden İstanbul'a taşınınca açıkçası tekrar büro açmayı istemedim. Bağımlı olarak çalışmayı tercih ettim. Şimdiyse yıl sonunda tekrar açacağım...

Öncelikle şunu söylemeliyim,

5 tane şahıs firması bulupta hadi açayım demek bana çok uzak.1.000 TL masrafım olsa ve bunu karşılayacak firmalarım olsa hemen açarım da bana uzak.

Benim amacım büroculuktan çok danışmanlık ağırlıklı faaliyetlerde bulunmak.Onun için büro açıpta kara kara düşünmektense özelde hem işimi yapıp,hemde kendime biraz daha birşeyler katmanın derdindeyim.

Çevrem olsa direk açardım zaten,herkes açar.Benim umudum bir gün oturduğum yerde çevrem olacak değil,umudum bambaşka :)

hadi biraz umutlanalım o zaman :)

umut için hepimize gelsin

"it feel so good" bu şarkıyı dinleyin..
benden sizlere armağan olsun...

Sonique - İt Feel So Good

Korksam mı? Cesaret mi alsam? Anlamadım :S

hlydent ' Alıntı:
Amma da karamsarsınız, hep kötü tarafından bakmayın. Umut ulaşılamayacak bir hayalse kötüdür. Değilse peşinden koşmak için azim, cesaret, yaşama sevinci vermez mi ?

Ümitle yaşarız, koşarız, azmederiz. Sonunda başarırız.Başarının vermiş olduğu gurur ve mutluluk sarar tüm bedenimizi.Sonra dönüp bakarız ki tam hayalini kurdugumuz şey bu değildir. Mutsuzluğa düşeriz, isyan etmemek için şükrederiz...

Ümitle yaşarız, koşarız, azmederiz. Sonunda başaramayız. Sonuç felaket olur.

Aslinda nietzsche bize ümitsizde yaşabilceğimizi söylüyor. En iyisi ümit etmemek.Her şeyi olduğu gibi,olan gibi yaşamak...Daha fazlasını ümit etmemek...

yada nietzsche bu sözü söylerken kendisinin içinde bulunduğu ümitsizliği genele yansıtıp bize ayar çekiyor.:)

Bu stajerzade tam anlamıyla işi biliyor gene attı bir laf ortaya sonra topuksss, vallahi bunu grev yapan bir toplluğun içine sokacaksın bir anda hepsi işini dört elle sarılır ;D ;D ;D
Büroculuk yani bana göre bir nevi esnaflık zor iş herkes yapamaz.Benim dönemde belge alanlardan çevremde en az 20 civarı adamdan benim bildiğim ben dahil büro açan ya 2 yada taş çatlasın 3 kişi var gerisi şuanda mutlu mesut zaten yaptıkları işe devam edip belgeyi kullanmıyorlar.
Yani ortafa SMMM belgesi olan insan çok var ancak belgeyi kullanan nerdeyse yok gibi denemesi bedava açın bir başlık smmm belgenizi nerde kullanıyorsunuz deyin çok büyük bir çoğunluk zaten işçi sıfatında bir yerde çalıştığından belgeyi kullanmadığını söyleyecektir.
Büroyu bir işyeri gibi düşünün işyeri iş yapmazsa batar e büroda iş yapmazsa kira, elektrik, telefon v.b. giderleri ödeyemeyeceğinden batar ve buda çok normaldir.
Yok arkadaş bu stajerzadeyi seçim zamanları mitinglere götürmek lazım helikopterle tepeden indireceksin komando misali mitingde 1 tane adam kalmaz adamın oy vereceği olsa bile gider diğer partilere oy verir.

benim de bir arkadaşım var, büro açtı, 6 ay dayanabildim dedi ve kapattı.Şimdi bir işaat şirketinde bağımlı olarak çalışıyor.

ben de hala düşünüyorum ne yapsam diye. Hadi büro işini hallettim kiradan yırttım ama bu sefer oda idatı ve ssk primi falan olacak en az 1500 tl kazanmam gerek bir ayda ki halledebileyim.Defter başına 150 alabilsem bu 10 müşteri eder ki o da bende yok şimdilik belgeyi duvara asacağım:)

blacksea_08 ' Alıntı:
benim de bir arkadaşım var, büro açtı, 6 ay dayanabildim dedi ve kapattı.Şimdi bir işaat şirketinde bağımlı olarak çalışıyor.

ben de hala düşünüyorum ne yapsam diye. Hadi büro işini hallettim kiradan yırttım ama bu sefer oda idatı ve ssk primi falan olacak en az 1500 tl kazanmam gerek bir ayda ki halledebileyim.Defter başına 150 alabilsem bu 10 müşteri eder ki o da bende yok şimdilik belgeyi duvara asacağım:)

sanki duvara asınca oda aidatı olmuyor mu ;)

.
Umutla Beslenen , Simitle Ölür........!!!!!

piyasayı öldüren yaramaz adamlar olmasa daha iyi olacakta.. biraz önce şahıs bilanço inşaat firması varmış ne kadara tutarsın dedi 250 civarı dedim.. ee ben 150 tl veriorum dedi o zaman o adama yapış bırakma dedim.. ne diyeyim.. konuyla pek alakası yok ama muhasebci psikolojisi sinirlendimmi yazasım gelior

ugur6666 ' Alıntı:
piyasayı öldüren yaramaz adamlar olmasa daha iyi olacakta.. biraz önce şahıs bilanço inşaat firması varmış ne kadara tutarsın dedi 250 civarı dedim.. ee ben 150 tl veriorum dedi o zaman o adama yapış bırakma dedim.. ne diyeyim.. konuyla pek alakası yok ama muhasebci psikolojisi sinirlendimmi yazasım gelior
Sayın uğur6666 konuyla pek alakası yok ama isterseniz cevap vermeyebilirsiniz merakımı mazur görün büronuzu açalı ne kadar oldu? Kaç defteriniz var? Memnunmusunuz?

stajyeradayi ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
Sayın uğur6666 konuyla pek alakası yok ama isterseniz cevap vermeyebilirsiniz merakımı mazur görün büronuzu açalı ne kadar oldu? Kaç defteriniz var? Memnunmusunuz?

büroyu açalı 2 ay 5 gün oldu elimdeki defter sayısı 2 si şirket diğerleri işletme 12 defter mevcut.. şuan gelir yeterli değil ama iş hayatı olarak çok memnunum diyebilirim keşke geçen yıl başlasaydım diyorum.. yani bu basit anlatımı.. bunun dışında birçok faktörü göz önüne alarak başlıyorsunuz tabi.. bu insanın kişiliğine karakterine kadar değişiklik gösterebilior.. kimisi ben şirket adamıyım büro açamam diyor.. kimisi ben büro işini yaparım diyebilior.. açıkçası ben şirkette iyi bir paraya çalışsamda mutlu olmayabilirdim.. tercih meselesi.. benim için özgürlük önemli şimdi istediğim yere daha vasıflı bir şekilde girip çıkabiliorum istediğim kişilerle daha rahat görüşebiliorum bunlar beni yaşantı olarak daha tatmin edior.. olumsuz yönüne gelince şu an elimde yeterli gelirim yok cepten yiyorum mükellef bulmak zor piyasada bedevacılar var.. illa birinin akrabası muhasebeci(ama akrabasına güvenmeyende çok yada ona defter vermek istemiolar) hayatta tek başına olduğunuzu iliklerinize kadar hissediyorsunuz.. kendine güven kararlılık birde sorulan sorulara güzel cevaplar verecek şekilde davranmak önemli.. genel olarak pişman değilim diyebilirim... iletişim sosyallik konusunda girişimci değilseniz çevreniz yoksa defter devir almadıysanız işiniz zorlaşıyor..

ugur6666 ' Alıntı:
stajyeradayi ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:

büroyu açalı 2 ay 5 gün oldu elimdeki defter sayısı 2 si şirket diğerleri işletme 12 defter mevcut.. şuan gelir yeterli değil ama iş hayatı olarak çok memnunum diyebilirim keşke geçen yıl başlasaydım diyorum.. yani bu basit anlatımı.. bunun dışında birçok faktörü göz önüne alarak başlıyorsunuz tabi.. bu insanın kişiliğine karakterine kadar değişiklik gösterebilior.. kimisi ben şirket adamıyım büro açamam diyor.. kimisi ben büro işini yaparım diyebilior.. açıkçası ben şirkette iyi bir paraya çalışsamda mutlu olmayabilirdim.. tercih meselesi.. benim için özgürlük önemli şimdi istediğim yere daha vasıflı bir şekilde girip çıkabiliorum istediğim kişilerle daha rahat görüşebiliorum bunlar beni yaşantı olarak daha tatmin edior.. olumsuz yönüne gelince şu an elimde yeterli gelirim yok cepten yiyorum mükellef bulmak zor piyasada bedevacılar var.. illa birinin akrabası muhasebeci(ama akrabasına güvenmeyende çok yada ona defter vermek istemiolar) hayatta tek başına olduğunuzu iliklerinize kadar hissediyorsunuz.. kendine güven kararlılık birde sorulan sorulara güzel cevaplar verecek şekilde davranmak önemli.. genel olarak pişman değilim diyebilirim... iletişim sosyallik konusunda girişimci değilseniz çevreniz yoksa defter devir almadıysanız işiniz zorlaşıyor..
Ben genede sizi tebrik etmek isterim. Bence başlangıç için gayet iyi bir rakam. Değindiğiniz hususlar çok önemli Saydıklarınız gayet mantıklı sebepler. İnşalah daha iyi olur :) Teşekkür ederm...

teşekkür ederim.. inşallah herkes kendini tatmin edecek hedefe ulaşır.. bizim meslekte biyere gelmek istisnalar hariç gerçekten zor bir süreç..

sanki duvara asınca oda aidatı olmuyor mu ;)
[/quote]

en azından ssk borcum olmaz, vergi borcum olmaz odayı da idare edecez artık.Büro açacak potansiyel vardı da ben mi açmadım:)

konu açılalı 2 yıl olmuş ama!!!valla ben kapatıyorum işte ayın 15inde 1 yıl olacak ay sonunada kapanış vericem.giderlerden yıldım ama en çokta aldığım defterlerin eski smmmlerinden yediğim gizli kazıklar nedenim oldu. Ne bilgi veriyolar ne de evrak. Hayat ne zor bu meslek ne zor! Bağkur borcu bi taraftan 1-2 Yediğim ceza bi taraftan, odaya borçlarım bi taraftan arkamı bırakmıcak tabiii

konu açılalı 2 yıl olmuş ama!!!valla ben kapatıyorum işte ayın 15inde 1 yıl olacak ay sonunada kapanış vericem.giderlerden yıldım ama en çokta aldığım defterlerin eski smmmlerinden yediğim gizli kazıklar nedenim oldu. Ne bilgi veriyolar ne de evrak. Hayat ne zor bu meslek ne zor! Bağkur borcu bi taraftan 1-2 Yediğim ceza bi taraftan, odaya borçlarım bi taraftan arkamı bırakmıcak tabiii

Tekin bey haklısınız zor bir meslek benimde bir yıl oldu bende çok defa kapatmayı düşündüm gittim geldim bu düşüncede halada devam ediyor ama nereye kadar gider bilmiyorum nerdeydi ofisiniz kaç yıldır bu meslektesiniz belki birkere daha düşünseniz