Ruhsatla İlgili

benim arkadaşım 2010 da kazandı parası olmadığından 2012 ortalarına doğru kayıt yaptırdı. dezavantajın her yıl yapılan zamlardan vereceğin paraya yansır. onuda nasıl finanse edersin odaya üye olmadığın için üye aidat ödemeyeceksin ordan fifti fifti olursun.

arkadaşlar ben son dönemde sınavı kazandım fakat odaya daha başvuru yapmadım.su an halen stajımı yaptığım yerde sigortalı olarak çalısıyorum.buradaki durumum netleşmedi.Odaya başvuruyu yaparken bağımlı olarak yapsam daha sonra bağımsıza çevirmem için ne yapmam gerekir.Yada bağımsız yapsam hemen büro açmam gerekir mi ? tabi bu durumda su an kı ssk dan cıkısımı yapmam gerekıyor sanırım.

ben işsizlik maaşı alırken odama kayıt oldum odada dilekçe doldurdum yarı yarıya indi oda ücreti ve aidat ama sigortalı iken odaya kayıt olsaydım tam ödeyecektim farkı bu bu arada büro açtım açarken yarı ücreti talep etmiyolar en azından benim odamda böyleydi sizin sorunuza gelince bağımlı çalışmak demek bir yerde sigortalı olmak anlamına geliyor bağımsız ise kendi adınıza büro açmanız ya da şirkete ortak olmanız demek ( muhasebe ile ilgili ltd şti. gibi ) büro açmak tamamen sizin isteğinize kalmış büro açmak için zaten sigortalı olmamanız gerekir vergi dairesinden mükelefiyet yazısı isteniyor odadan