S.M.M.M Değişkliği

Üyelik
13 Kas 2015
Mesajlar
0
Konum
izmir
Arkadaşlar merhaba;
Büromu yeni açtım ve azı konularda eksiklerim var.
Size sormak istediğim nokta bir müşteri çalıştığı S.M.M.M i değiştirmek istiyor. Müşteriyi alırken diğer meslek mensubundan almam gereken bilgi ve belgeler nelerdir?
Şimdiden Teşekkürler
 
Değiştirmek istiyor da neden istiyor? Sıkıntı ne, neden kaynaklanıyor bunlara bakmak gerek. Gerçi şimdi etik denilen bir şey kalmadı millet gel ne olursan ol yine gel kafasında. Eski muhasebeci ile yine bir konuşun, belki borcu var, ödemiyor. Şimdi neleri ile karşılaşıyoruz. Adam o pozisyondaki adamın bile defterini alıyor hem de yarın bir gün aynısını kendisine yapacağını bile bile. Yada buna benzer birçok durum olabilir. Almanız gerekenler ise müşteriye ait olan resmi belgeleri, defterleri, evrakları, internet vergi dairesi olsun sgk olsun ve diğer şifreleri devir teslim tutanağına istinaden almak. Bunun dışında diğer taraf sözleşmesini fes edecek siz sözleşme yapacaksınız.
 
Nede değiştirmek istiyor sorusu aklımda zaten belgeleri istemeden önce diğer arkadaş ile oturup bir konuşmayı düşünüyorum.

Diğer konuya gelince daha ayrıntılı tanımlamalara ihtiyacım var gibi.

Teşekkürler
 
Takvim yılı başından itibaren mükellef ile sözleşme imzalayıp 2017 yılı muhasebesini tutacaksanız önceki muhasebeciden alacağınız tek şey son dönem kdv beyannamesi(kdv devri için) ve stoktur. Zaten önceki muhasebeci 2016 yılı işlemlerini yapacaktır, yapmak zorundadır. Firma bilanço ise önceki muhasebecinin vereceği gelir vergisi beyannamesi doğrultusunda bilançosunu kayıtlarına alabilirsin. İşletme defterinde yine kdv stok ve demirbaşlarının dökümünü istemelisin.
 
Ücretini düzenli ödüyor mu ödemiyor mu bence bunu öğren.

Sorunlu mükellef çok piyasada. Ararsınız açmaz, para ödemez. Umru değildir adamın.
 

Benzer konular

Üst