Saat Kesintileri

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cetvel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cetvel

Tanınmış Üye
işyeri çalışma saatleri sabah 08:00- akşam 18:00 dır. bir saat ara dinlenmesi vardır.( 12:00 - 13:00 arası) kişi saat 13:00 de işe gelirse 5 saat kesinti mi uygulamalıyız. yoksa 4 saat kesintimi uygulamalıyız.

işyeri çalışma saatleri sabah 08:00- akşam 18:00 dır. bir saat ara dinlenmesi vardır.( 12:00 - 13:00 arası) kişi saat 13:00 de işe gelirse 5 saat kesinti mi uygulamalıyız. yoksa 4 saat kesintimi uygulamalıyız.
günlük çalışma süresi- o gün çalışılan süre= çalışılmayan süre
9 - 5 = 4 saat kesmeniz gerekir.

Teşekkürler. ama kişi öğle istirahatine hak etmemiş olduğundan 08-13:00 arası baz alınması gerekmez mi ( sesli düşünüyorum )

Teşekkürler. ama kişi öğle istirahatine hak etmemiş olduğundan 08-13:00 arası baz alınması gerekmez mi ( sesli düşünüyorum )

Günlük iş süresi 08-13 (fiili)çalışma süresi ise 08-12 olup,olması gereken 4 saatdir.(malumunuz üzere ara dinlenme süreleri çalışma süresinden sayılmaz)

Öğle istirahati , çalışanın çalışma süresine göre hak ettiği bir istirahat değil ki, sabah 8 de işbaşı yaptığında öğle istirahi süresi için bir ücret ödüyormusunuz? Hayır, bir kaç saatlik devamsızlık durumunda kesebileceğiniz ücret ancak o sürede çalışma olsaydı ödeyecek olduğunuz ücret kadar olabilir, öğle tatili için ödediğiniz ücret = 0 ise, öğle tatili süresi için kesebileceğiniz ücret te = 0 olacaktır doğal olarak.
13te değil de 12:00 da gelmiş olsaydı ödememiz gereken ücret 6 saat mi yoksa 5 saat mi olmalı diye düşünecekmiydiniz?

Son düzenleme: