Sabah Çayı Kahvaltısı

Üyelik
20 Haz 2015
Mesajlar
68
Konum
istanbul
Sabah 10 cayın da simit acma börek tarzında kahvaltı geliyordu sabah 10 cayında kahvaltı kısıtlaması yapmak istiyor biz bu kahvaltı hakkımız kalkmasını istemiyoruz böle bişe yapmaya hakkı varmı baskımı kurmak istiyor ne sendika muhabbeti yüzünden duyunlunca cumartesi pazar mesai zorunlu diyor gelmeyene tutanak. Sendika yüzünden baya kişi işden cıkardılar. Nasıl bir yol izleyelim
 
Fazla çalışma için muhtemelen zaten yılın başında yazılı muvafakat vermiştiniz sanırım, verdi iseniz böyle bir muvafakat, yıllık 270saat sınırına kadar fazla çalışma yapmayı kabul etmiş durumdsınız demektir, katılmanız gerekir.
Kahvaltılık konusunda, süreklilik arz eden , düzenli olarak yapılan bir şeyse, artık kazanılmış haktır sizler için ve işveren tek taraflı bu uygulamayı kaldırması çalışma şartlarında değişiklik olarak değerlendirilebilir.
 
Bugün tarihli resmî gazetede anayasa mahkemesinin sendikal faaliyetler konusunda güzel bir karar var
 
İşten Çıkarıldım

Hiçbir neden belirtilmeksizin cıkışım yapıldı
Bugun sgk gittim 04 kodlu cıkışım yapılmış
cıkarken hiç bir şey imzalamadım iş kura. İşşislik başvurusunda bulundum 04 cıkış kodu hak ediyormu sendika muhabeti oldugundan cıkarıldımızı herkes biliyor dava acmayı düşünüyoruz cıkan arkadaslar nasıl bir süreç bizi bekliyor 23.12.2014 işe girişim 22.11 .2017 cıkartıldım ihbar ve tazminat alacagım nedir 3 senem dolması 1 ay vardı daha bu yüzden yıllık izin alamazmıyım.
 
Son düzenleme:
[FONT=&quot]04- Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi

Bu sebeple fesihle , diğer şartları da ( son 120 günde kesintisiz prim ödenmesi- son 3 yılda 600 gün prim günü) sağlıyorsanız işsizlik sigortasından yararlanabilirsiniz.
Bu sebeple çıkışınızla kıdem ve ihbar tazminatına hak kazanırsınız, ödenmesi gerekir. Kıdem ve ihbar tazminatınızödenmezse dava açma hakkınızı kullanabilirsiniz.
Dava konusu işe iade olursa, çıkışınızın yapıldığı ( veya resmi olarak size bildirildiği) tarihten itibaren 30 gün içinde iş mahkemesinde işe iade davası açabilirsiniz.
İşsizlik maaşı alırken , işe iade davasını kazandığınızda ve işveren sizi işinize geri iade aldığında, kurum size ödediği işsilik sigortası ödemelerini geri isteyecektir.
İzne hak kazanma konusunda , 1 tam yılı doldurmamış olduğunuzdan 2017 çalışma dönemi için izne hak kazanamazsınız,
Açacağınız dava konusunu ve sonucunda elde edebileceklerinizi iyi değerlendirip davanızı o yönde açmanız ( veya işverenle anlaşarak hiç dava açmamanız) sizin açınızdan daha hayırlı olacaktır.

[/FONT]
 
Anladım kadarıyla anlşmaya gitmeli tazminat vermezse dava acılmalı diyorsunuz işe iade davası nasıl sonuclanır artı eksi yönleri neler
 
%99 kazanırsınız işe iade davasını, bir kaç yılı bulur tabii o süreç.
SOnra işinize dönersiniz, önce bir başka görevle başlatırlar, yıldırmaya çalışırlar, sonra siz itiraz edersiniz görevinizi değiştiriler. Artık sizle çalışmak istemeyen biriyle zorla ne kadar çalışabilirsiniz ki?
Bence bu tür durumlarda işverenle anlaşmaya çalışmak her zaman daha akıllıca bir yol. Sıkıntısı işe iade davası açma süresinin kısalığı 30 günü kaçırdığınızda 31 . gün artık o hakkınız kalmıyor.
 
Artık direk işe iade davası açılamıyor, önce arabulucuya başvurulması gerekiyor.
 
Toplu olarak cıkan arkdaslarla avukata vekalet verdik masraf olarak yüzde 10 anlaşdık
İşe iade davası actık arkdaslar bu süreçde işyeri maaş ve kıdem ihbar ödemekle yükümlü beki mahkemeden işe iade aldık bu süreçde gecen sürede 4 maaş yol yemek ve izin hakkı doguyor kabul etmese 12 + 4 sendikal tazminat yaptırımına maruz kalıyor beki işe iade alındıkdan sonra kıdem ve ihbar iademi oluyor. ? Cıkış tarihinden itibaren eski haklar devam mı ediyor
 
Son düzenleme:
Üst