Sağlık Karnesi Kullanımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bucaata
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ben şireket ortağı olduğumdan dolayı eşime bağkurdan sağlık karnesi çıkardım ve sağlık hizmeti almaya başladık.Daha sonra eşimde şirket ortağı olduğundan bağkurlu oldu fakat benim üzerimden sağlık karnesini 2 yıl kullandı.Vizelerde bir sorun çıkmadı.
Enson vize de sağlık karnesine el koydular ve eşimin kendi üzerinden sağlık karnesini çıkarmasını söyledilr.Bizde tamam dedik.Daha sonra kendi üzerinden karnesi çıktı.Buraya kadar normal.
Bağkur geçen gün bir yazı ile benim üzerimden ve daha sonra eşimin kendi üzerinden bakılması gerekirken çakışan sağlık hizmetlernin bedellerini benden tahsil etmek istiyor.
1.Bence Bağkurun mükerrer ödemesi yok .ama bizden 1500 ytl istiyor.
2-Bu hizmetler 31.03.2005 ten önce olmuş ama yazışma 2005 Nisanda geldi AFFA girermi.
Konuyu bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.Teşekkürler

Not : Konu başlığı (TB) tarafından FORUM KURALLARINA uygun olarak düzeltilmiştir. Lütfen FORUM KURALLARINA uyalım.

Re: cevap verecek yokmu

sizin borcunuz yeni çıkacak affın kapsamına girmemektedir. verilen cezaya gelince sosyal güvenlik kuruluşlarından birine tabi olan bir kişi sağlık yardımından kendi adına düzenlenen sağlık karnesinden yararlanabilir. kişinin herhangibir sosyal güvenliği yoksa ancak sizin vasıtanızla sağlık yardımından faydalanması gerekmektedir. dolayısıyla kurum aynı olsada yapılan yardımlarda bir yersizlik sözkonusudur. yersiz yapılan ödemelerde faiziyle birlikte ilgili kişiden tahsil edilir

cevabınızı beklerim

doğrudur,fakat bağkurun bir mükerer ödemesi yok.bizce bu tabii,
yapılan belki usul hatası olabilir,benim bu konularda pek bilgim yok

biz derizki bu geri istenen sağlık ödemelerini BAĞKUR neticede ya benim üzerinden yada eşimin üzerinden bir türlü ödeyecekti nasılsa.BAĞKUR un bir mükerrer ödemesi yok ortada.
konuyu birdaha değerlendirmek üzrere bilgilerinize sunarım.İlginize teşekkürler

Re: cevabınızı beklerim

zaten ortada mükerrrer ödeme söz konusu değil usulune uygun olamayan bir yardım var . gönderilen ceza da buna istinaden gönderilmiş bulunmaktadır. eğer isterseniz borç tebliğ edildikten sonra itiraz dilekçesi verin. kurumdan olumsuz kara çıkarsa dava açma hakkınız veya meblağı ödeme seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz.

sn : buccata
sn : muronun görüşünü destekliyorum ilave etmek istediğim anladığım yanlış değilse eşinizin bağkurluğu olduğu dönemde de sizin adınıza sağlık karnesini kullandığınız halde bağkur karneyi vize edip kullanmaya devam etmişseniz burada idarenin de hatası var demektir. bağkura itirazınızın zaman kaybı olacağını düşünüyorum doğradan yargıya başvurursanız kazanacağınız görüşündeyim. benzer olayların yaşandığını biliyorum.

saygılarımla

m.kemal bey,evet aynen öyle oldu

ben müdür beye çıktım burada memmurlarınızın hatası olduğunu söyledim.

nasılki bu son vizede bakıp gördü ise eşimin bağkurlu olduğunu daha önceki vizelerde niye bakmadı niye bizi uyarmadı tam 2 defa vize yaptılar şeklinde beyanım oldu.

sanki müdür bey işte borcun aslını ödeyin kapatalıma getirdi.