Sağlık nedeni ile istifa.?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan züleyha
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhaba 10 yıldır masa başı işte çalışıyorum. son 7 yılı aynı işyerinde mesayimin neredeyse tamamı bilgisayar başında geçiyor. 2 yıl önce bel fıtığı teşhisi koyuldu 10 ay önce amaliyat olmak zorunda kaldım. sürekli oturarak çalışmamın etken olduğu söylendi. halen devam eden şikayetlerimin de aynı ndenden olduğu söylen di 2 ay öncede boyun düzleşmesi teşhisi koyuldu tedavi görüyorum fakat işim nedeniyle iyileşmekte güçlük çekiyorum fıtık olama riskim var bu sağlık nedenleri ile işi bırakmak istiyorum. fakat tazminat haklarımı alabilmem için ne yapmalıyım işyerinde çalışılabilecek başka bir iş alanı bulunmamakta hastane normal hastalık nedeni ile istirahat veriyor işimin sağlığımı bozduğuna dair rapor alabilirmiyim ( meslek hastalığı sayılırmı) yada normal hastalık raporu ile işi bırakmam ve haklarımı alabilmem mümkünmü.
Şimdiden çok teşekkür ederim

Ynt: saglık nedeni ile istifa

Şimdi aşağıda vereceğim işçinin haklı nedenle ayrılma nedeni açıkça yazıyor eğer yaptığınız iş sizin sağlığınızı etkileyen bir işse işyerinden kıdem tazminatınızı alarak ayrılma hakkınız vardır tabi bunu doktor raporu ile ispat etmeniz gerekir yani doktor raporuna göre oturarak çalışması sağlığına tehlikeli diye yazı alınmalıdır
bu rapora göre işyerinden bu sebeple ayrılmak istediğinizi ve kıdem tazminatınızı almak istediğinizi iletirseniz vermek zorundalar sıkıntı çıkarırlarsa olay iş mahkemesine kadar uzar
ama aşağıda görüldüğü üzere kanun maddesi açık ve net

İŞÇİNİN HAKLI NEDENLE DERHAL FESİH HAKKI

Madde 24 - Süresi belirli olsun veya olmasın işçi, aşağıda yazılı hallerde iş sözleşmesini sürenin bitiminden önce veya bildirim süresini beklemeksizin feshedebilir:

I. Sağlık sebepleri:

a) İş sözleşmesinin konusu olan işin yapılması işin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya yaşayışı için tehlikeli olursa.

Ynt: Sağlık nedeni ile istifa.?

Böyle bir rahatsızlık malesef meslek hastalığı sayılmaz. Bel fıtığı disk kaymasıdır. çok da yaygındır..Günümüzde çok ileri aşamalarda ameliyat gerekiyor. Bunun dışında başka tedavi yöntemleri de vardır.
Birçok insan masa başında çalışmak için imreniyor.
Gerçekçi olmak gerekirse böyle bir rahatsızlıkla tazminat için gerekli raporu alamazsınız.