fonradar

Şahıs Firması Kapanış Hk.

Üyelik
2 Haz 2014
Mesajlar
22
Konum
zonguldak
Arkadaşlar merhaba

üretim alanında faaliyet( şahıs firması) gösteren bir mükellefimizin aynı ilin farklı ilçelerin de merkez ve şube olarak 2 işyeri bulunmakta.mükellefimiz merkez iş yerini kapatıp işlerine şube den devam etmek istemektedir.merkez iş yerinde :4 şubede : 5 işçi çalışmakta.ayrıca mükellef 4447 geç 10.md.işveren teşviğinden yararlanmaktadır.merkezde çalışan işçileri de şubede çalıştırmak istemektedir.bu durumda nasıl bir yol izlememiz gerekir dikkat etmemiz gereken özellikli bir durum var mıdır?işçiler teşvikten faydalanabilirler mi?.fatura ve irsaliyeler de hem merkez hem de şube olarak tek bastırılmış iptal etmemiz gerekir mi? Teşekkür ederim.
 
merhaba,

Öncelikle Yapmanız gerekenleri adım adıma anlatayım.

Ticaret Sicil' kaydınız olup olmadığınızdan bahsetmemişsiniz. Ticaret Sicil Kaydınız varsa önce oraya bir merkez nakli dilekçesi düzenlemeniz gerekmekte. Gazeteniz çıkınca vergi dairesine de aynı dilekçeden yazıp ekine gazeteyi koyup vergi dairesine bildirmeniz gerekmekte. ( Not : Firma mersis sistemiyle kurulduysa online mersis üzerinden değişiklik bildirimi yapabilirsiniz )

Ticaret sicil kaydınız yoksa vergi dairesine bir izahat bilgi verme dilekçesi düzenleyin Merkez işyerimizin kapatılarak Şube işyeri olarak işlem görmek istemekteyiz diye.

Faturaları iptal etmenize gerek yok işyeri kapanışı değil bu.

SGK olarak Malesef Merkez İşyeri ve Şube işyeri ayrı ayrı değerlendirilir. Merkezin Teşviklerinden Şube yararlanamaz.
Merkez işyerindeki arkadaşlara Nakil 16 kodla çıkış verilip, Şubeye aktarabilirsiniz. fakat 5510 dan yararlanabilirler en fazla eski teşvikler geçerli olmaz. Yinede sGK' ya telefonla sorun ama olmaz.Daha sonrasında vergi dairesi ve Merkez SGK' yı kapatabilirsiniz. MErkez SGK' ya verilecek dilekeçede vergi dairesine yazılan gibi olacak...
 
Üst