Şahıs Firması Olan Kişi Bağkurluysa Bir Şirkette Sigortalı Olabiliyor mu?

Üyelik
9 Mar 2010
Mesajlar
2
merhaba ben kendi durumumdan bahsedeyım .ben serbet muhendıslık hızmetı verıyorum .2 yıldır bagkura kayıtlıyım duzenlı olarak prımlerımı vergımı oduyorum .ancak şöyle bır durum var sımdı yaptıgım ıs sadece haftasonları gıdebılgıdım bır ıs.bu durumda baska bı sırkette sıgortalı olarak çalışmak ıstıyorum .ve calısdıgım gun sıgorta gırısım yapılacak.sımdı ben ne yapmalıyım ? şirketimi kapatamam haftasonu ıslerım devam edıyor ve fatura kesıyorum .ama dıger yandan sgortalı olunurmu? bugun muhasebecım her ıkısınıde yatırdıgım surece fazla prım odersın sıkıntı olmaz dedı ama hala tereddutde kaldım ıkısını bırden yatırcakmıyım?
yada sırketı kapamadan bagkurum durup sıgortamı devam edecek?
 
Ynt: şahıs firması olan kişi bağkurluysa bır sırkette sıgortalı olabılıyormu?

gelir vergisi mükellefiyetinizi kapatmadığınız sürece 4/b sigortalılığınızı askıya alamazsınız. İkisi birden ödenecek.
 
Ynt: şahıs firması olan kişi bağkurluysa bır sırkette sıgortalı olabılıyormu?

4/b devam ettiği müddetçe 4/a girişinin (fiilen yapılabilsede) yapılmaması gerekir. 4/b devam ederken 4/a girişi verilip prim ödenmesi hiç bir işe yaramaz, fark edilince ki en azından emeklilik geldiğinde fark edilir 4/a iptal olur ve ödenen prim aynen iade edilir. Kısaca bu durumda 4/a hiç bir işe yaramaz.
 
Ynt: Şahıs Firması Olan Kişi Bağkurluysa Bir Şirkette Sigortalı Olabiliyor mu?

yanı bu durumda hem ssk hem bagkur odeyecegım ve yasal olarak yanlıs bısey yapmamıs mı olacagım ? cunku hem sahıs fırmamı kapatamıyorum ama sıgorta gırısıde yaptırmak zorundayım ıkısınıde odedıgımde sonuc olarak sıkıntıya dusmeyecegım demı en azından sımdıkı zamanda?
 
Ynt: Şahıs Firması Olan Kişi Bağkurluysa Bir Şirkette Sigortalı Olabiliyor mu?

Maliye kaydını sildirip sigortanız başladıktan sonra yeniden maliye kaydını yaparsanız sadece sigorta(4/a) ödersiniz bağkur(4/b) ödemezsiniz yani hangisi önce başlarsa o geçerli olur yalnız sigortanız da bir günlük dahi boşluk olursa o tarihten itibaren bağkur(4/b) ödemeniz gerekir.
 
Üst