Şahıs firması ,sanal Ticaret üzerine

Üyelik
25 Nis 2010
Mesajlar
1
Merhabalar
Ben internet sitesi açıp satış yapmak istiyorum.E-Ticaret sitem yapım aşamasında henüz satışlarıma başlamadım ama başlamadan öncede gerekli işlemler nelerdir öğrenmek istiyorum. İşin hukiki yönü ile alakalı pek bilgi sahibi değilim .Şimdi ben nereye başvurmalıyım? Neler gereklidir? Bir süre bu şekilde satış yapsam başım derde girer mi? Artı el ilanı ve broşür bastrmak istiyorum yaşadığım kasabada sitemi tanıtmak adına.Bunu yapmamın herhangi bi sıkıntısı olur mu ? Açıkcası ticaretin bu tarz prosedürleri ile alakalı cok bilgisizim.Beni neler yapmam konusunda aydınlatırsanız ve ücreti konusunda bilgi verirseniz sevinirim.
 
Ynt: Şahıs firması ,sanal Ticaret üzerine

bu işleri yapmak için mutlaka bir vergi kaydınızın olması (en azından şahıs firması) gerekli, bunun için de mutlaka bir muhasebeciniz olması zorunlu, beyannameleri siz veremiyorsunuz (bilginiz olsa bile), onun için bulunduğunuz yerde bir muhasebeciyle görüşmeniz gerekiyor.

işyeriniz olmasa bile evinizi işyeri olarak gösterip (bir çok vergi dairesi bunu kabul ediyor, sıkıntı yaratmıyor) yine mükellefiyet açmalısınız. e-ticaret olması çok birşey değiştirmez, normal bir şahıs firması için masraf neyse o olur.
 
Üst