personel maaş programı

Şahıs firmasına kayıtlı araç satışı hk

Şahıs firmasına kayıtlı aracım var ama haliyle ruhsatta firma adı geçmiyor, benim adım var.. Noterde satışta yine de imza sirküsü lazım olur mu ?

Noter satışından sonra %1 kdvli fatura kesilecekmiş, doğru mudur ?

Teşekkürler
Saygılarımla,

İmza sirküleri gerekmez.Aktife kayıtlı olduğuna göre ve binek otomobili ise %1 kdvli fatura kesilmesi gerekir.
Teşekkürler Üstad, notere araç ruhsatı ve kimlik ile gitmem yeterli bu durumda ? Firma konu olmadan şahıstan şahısa satış yapar gibi noterde işlem yapacağım ? Doğru mudur ? Tekrar teşekkürler 🙏

Edit : Evet amortisman düşülüyordu zira; ve evet binek araç. 1 hafta için de fatura kesilmeli bilgisini almıştım👍

Teşekkürler Üstad, notere araç ruhsatı ve kimlik ile gitmem yeterli bu durumda ? Firma konu olmadan şahıstan şahısa satış yapar gibi noterde işlem yapacağım ? Doğru mudur ? Tekrar teşekkürler 🙏

Edit : Evet amortisman düşülüyordu zira; ve evet binek araç. 1 hafta için de fatura kesilmeli bilgisini almıştım👍
Doğrudur. Ayın son gününü geçmemek kaydıyla yedi gün içerisinde kesilmelidir.

Doğrudur. Ayın son gününü geçmemek kaydıyla yedi gün içerisinde kesilmelidir.
Üstad, çok teşekkür ederim.

Bu arada, çok enterasan bir bilgi aldım.

Aracın piyasası 450k fakat airbag işlem gördüğü ve tüm kaporta güneş yanığı olduğu için 400k ancak eder dedilerdi.

Fatura kesilecek diye çocuğu aradığımda aracın geçen enflasyon muhasebesi uygulaması sebebiyle defterde 1.800k civarı gibi astronomik bir değerde göründüğünü ögrendim😁

Elbette bunun hiçbir anlamı ılmadığını düşünüyorum..

2010 model bu aracın kasko değeri 402k görünüyor.

Anladığım kadarıyla gerçek satış rakamı daha düşük olacaksa da noterde bu 402k yı yazdırıp harç ödemesini yaparsak mevzuata uygun olmuş olacak.

Fatura da yine örneğin 405k olarak kesilecek fakat defterde 1.800k göründüğü için saçma sapan bir zarar mı çıkacak ?

Sizi çok yordum, hakkınızı helal edin Üstadım🙏