Şahış Firmasının Limited Şirkete Sermaye Olarak Eklenmesi

bilanco

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
180
Konum
salihli
Merhabalar,

Aynı kişiye ait iki tane işletme var. İşletmelerden birisi gerçek kişi mükellefiyet. Diğeri tek kişilik limited şirket. Biz bu iki işletmenin limited şirket bünyesinde birleşmesi için ticaret odasına başvurduk. Ticaret odası iki işletmeninde aynı kişi adına kayıtlı olduğu için birleşemeyeceğini ancak gerçek kişi mükellefiyetin sermayesinin tespit edilerek, limited şirkete sermaye artışı olarak ilave edilebileceğini, içi boşaltılan gerçek kişi mükellefiyetinde vergi dairesinden kapanışın yapılarak sonlandırılabileceğini söylediler.
Gerçek kişinin aktiflerinde yaklaşık 40 bin TL lik stok ve bir araç bulunmakta.
Birleşme işlemini yapmamızdaki amaç, kapanış esnasındaki stok çıkışındaki kdv sorununun önüne geçmek.
Fakat;
Gerçek kişi mükelleflerde sermaye şirketlerdeki gibi belirlenmediğinden sermaye tespit raporu konusunda takılıp kaldım.
Böyle bir birleşme işlemi gerçekleştiren veya konu hakkında bilgisi olan değerli meslektaşlarımın yardımlarını bekliyorum.
Hepinize saygılar...
 
Ben olsam 40.000 % 18 i 7.200 tl yi beyan eder öderim diğer firma alacağa geçer birleşme nasıl olur bilmem ama birleşme masraflarının az olmayacağından yola çıkarak bu işin pahalıya mal olacağını düşünüyorum tabi bu arada ltd şirketin bilançosu mizanı ne durumda bilmiyorum belki ltd şirketin bilançosunu bu bahaneyle rahatlatabilirsiniz tabi bunlar faraza ltd şirketin bilançosunu görmek lazım derim.
 
Üst