fonradar

Şahış İşletmesi Adres Değişikliği

Üyelik
6 Mar 2015
Mesajlar
1
Konum
ankara
İyi forumlar, bilgili üyelerden konu hakkında yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Şahış işletmem var yaklaşık 45 gün önce kirada bulunduğum dükkandan ayrıldım bunu vergi dairesine bildirmedim çünkü halen müsait bir yer aramaktayım. Adres değişikliği için yeni adresimi bildirmem gerekli fakat şuan uygun bir yer bulamıyorum bu durumda ne yapabilirim? Bir diğer sorum ise kendime ait uygun bir yer bulamadığım takdirde kapanış verdirmek istiyorum KDV ve Gelir geçici vergi borçlarım bulunmakta bu halde kapanış verebiliyor muyuz? Verdik diyelim borçları ödemem için ne kadar bir sürem olacak bu konu hakkında hiç bir bilgiye sahip değilim yardımcı olursanız çok memnun olacağım.
 
Son düzenleme:
Herkese merhaba

1-işletmeniz adres değişikliğinde yeni işyeri bulmasanız dahi 30 gün içinde vergi dairesine bildirmeniz gerekir.Adres bildiriminin geç yapılması ya da tespiti halinde II.derece usulsüzlük cezası uygulanacaktır.
2-vergi borçlarınızın olması kapanış yapmanıza engel değildir.gelir geçici vergi borçları 01.03.2015 tarihinde silinerek bu tarih itibariyle gecikme zammı hesaplanmıştır.(beyanname damga vergileri ödenecektir.) ödenmeyen geçici vergiler yıllık gelir vergisinde mahsup edilemediği için gelir vergisine yansıması daha fazla olacaktır.
3-banka hesaplarınıza,araç ve gayrimenkullerinize e-haciz uygulanmakta, tespit edildiği takdirde alacaklı olduğunuz firmalara ise yazı gönderilerek alacak haczi yapılmaktadır.
4-vergi dairesine giderek tecil ve taksitlendirme yapma imkanı bulunmaktadır.
 
Üst