fonradar

Şahıs İşletmesi Ve İthalat

Üyelik
15 Haz 2014
Mesajlar
1
Konum
eskişehir
İyi günler ben ithalat yaparak al-sat yapacağım bir şahıs işletmesi kurmak istiyorum bununla ilgili bir kaç sorum olucak şimdiden teşekkür ederim.

1) Kiralık evimin bir odasını home ofis olarak kullanabilir miyim?
2) İthalat yapacağım için gümrüğe taabi olucam ürünlerim gümrükte mi kalır surekli (yani sürekli uğraşmak zorunda mı kalırım) yoksa yıllık genel vergime mi eklenir gümrüğe olan ödemelerim .
3) Birde genel olarak ilk açılış masrafı olarak ne kadarlık bir harcama yapıcam .

Forumu fazla araştırma fırsatım olmadı eğer başka konuda cevap varsa sorularıma link bırakmanız yeterli teşekkür ederim.
 
1.Evinizin bir odasını kullanabilirsiniz umarım işleriniz iyi giderde bir plazada ofisiniz olur.
2.Gümrüğe gelen ürünler vergileri ödenir ve gümrük depolarından çekilir bazı ithalatçılar müşteri çıkınca vergisini ödeyip
malı çekiyorlar malın çekilmesi geciktikçe gümrük sundurması için kira verirsiniz.Bu işleri takip eden yetkili gümrük komisyoncuları var onlardan hizmet alırsanız acemilik çekmezsiniz.Gümrüğe ödenen vergiler farklı bir vergidir.Kazançlar için ise aldıklarınızın maliyeti satışların maliyetinden düşülür çıkan gayrı safi kardan genel giderleriniz indirilir kalan safi kardan gelir vergisi ödersiniz.Yakınınızdaki bri smmm den hizmet almanızı öneririm.Meslek mensubu işle ilgili pratik bilgileri vererek giderini harmandan çıkaracak size yük olmayacaktır.Gümrüğe ödenen paranını büyük kısmı kdv dir.Ürünü satınca kdv ilavesi ile satılacak aldıklarınızdan verdikleriniz indirilecek kalan idareye gelecen ayın 24 ine kadar beyan edilecek 26 sına kadar ödenecektir tatil günleri son güne gelirse ilk mesai gününe kadar uzar.
3.İlk açılış masrafı ticaret odasına kayıt defter tasdiği fatura bastırılması gibi değişken olmakla birlikte 2000-3000 tl kadar olabilir diyelim biraz obsiyonu olsun.Bulunduğunuz şehre göre oda kayıt ücretleri farklı olabilir.Her türk vatandaşı ithalat yapabilir yeterki getirdiği malı pazarlayacak bir müşterisi olsun.Hayırlı olsun bol kazançlar.
 
Hasan Bey, ben sahis firmasi adina transit mal ithal etmek istiyorum. Yani mallar bizim firmamiza fatura edilecek fakat TR'ye gelmeden 3. bir ulkeye gonderilecek, bu durumda prosedur nedir, masraf ne olur bilginiz var mi? Yardimci olursaniz memnun olurum.
 
Üst