fonradar

Şahıs İşletmesinin (şarküteri) başka bir şahsa devri

Üyelik
1 Nis 2010
Mesajlar
1
Merhabalar,
Şahıs işletmesi sahibi 65 yaş üzerinde emekli bir bayan yaşlılık nedeniyle işletmesini (şarküteri) oğluna devretmek istiyor. Benim sorum ise işletme devirleri KDV'den istisnamıdır yani stoklar KDV siz olarak başkasına devir yapılabilir mi? İlgili KDV kanunu ile ilgili maddeyi aşağıda bilgi olarak yazıyorum. Ayrıca şahıs işletmelerinde devir işlemlerini kısaca açılayabilir misimiz? İlgilenen üstatlara şimdiden çok teşekkür ederim.

"Birleşme, Devir, Dönüşüm ve Bölünme İşlemleri: (Md:17/4-c) Gelir Vergisi Kanunun 81. maddesinde belirtilen işlemler (12) ile Kurumlar Vergisi Kanununa (13) göre yapılan devir ve bölünme (14) işlemleri katma değer vergisinden istisnadır. Bu kapsamda vergiden istisna edilen işlemler bakımından KDV Kanunun 30/a bendi hükmü uygulanmaz. İşlem sonunda faaliyetini bırakan, bölünen veya infisah eden mükelleflerce yüklenilen ve indirilemeyen vergiler, faaliyete başlayan veya devir ve bölünme sonrasında devredilen veya bölünen kurumların varlıklarını devralan mükellefler tarafından mükerrer indirime yol açmayacak şekilde indirim konusu yapılır."
 
Ynt: Şahıs İşletmesinin (şarküteri) başka bir şahsa devri

bahsettiğin madde senin yapacağın işi kapsamıyor, mecburen faturalarını keseceksin ve kdv çıkıyorsa ödeyeceksin. Normal bir kapanış olacak stokların ve demirbaşların yazar kasanın vs.. çıkışlarını yap faturalarını kes kapanış dilekçesini ver sonrada oğlu için açılış dilekçesi ver olsun bitsin iyi çalışmalar
 
Üst