Şahıs Şirketi Kurulumu Ve Giderleri ?

Üyelik
16 Haz 2014
Mesajlar
2
Konum
İstanbul
Merhaba, yönetimini gerçekleştirdiğim bir kaç portal ve web sitesi var. Ayrıca çeşitli iş yeri ve internet sitelerine yazılım konusunda destek veriyorum. Bunlarında haricinde bir kaç ürünüm var ve bunları müşterilerime satarken fatura kesmem gerekiyor. Şu an fatura kesemediğim için ürünlerimin pazarlamasını yapamıyorum. En mantıklı yol olarak evimin bir odasını ofis olarak göstererek bir şahıs şirketi kurmak istiyorum. Ancak kazancım öyle yüksek değil bu yüzden maddi kaygılarım var.
1. Bağkur'a kayıtlı olmam gerekiyor mu? Şart ise aylık olarak ne kadar ödemem gerekiyor? (SSK'da kaydım yok)
2. Muhasebeci ile anlaşmam şart mı? Kendi muhasebemi kendim tutamaz mıyım?
3. Aylık ve Yıllık olarak ödemem gereken vergiler nelerdir?
4. Şirketi ilk kurarken kaç kalem masrafım olur? Bunlar nelerdir?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim!
Saygılarımla...
 
Ne kadar garip bir dünyada yaşıyoruz.Nedense vergi mükellefleri her şeye para buluyorda smmm ye yapılacak ödemeleri çok görüyor ve ödememek için elinden geleni yapıyor ama hizmette istiyor.İnsanlar birbirine hizmet için var smmm lerdede aldıkları paranın tamamı kendilerine kalmıyor %90 nını hizmet aldıkları yerlere aktarıyorlar hayat böyle kurulmuş.
Smmm hizmet ederek taktik vererek mükellefi bilmediği konularda uyarır hata yapmasını önler adeta ekmeğini harmandan çıkarır müşteriye yük olmaz.Çok taze örnek var fatura kesemediğiniz için sizden ürün alınmıyor demekki bu işin raconu bu belge düzeni olacak fatura kesilecek alıcıda masrafına yazacak kayda geçecek.Smmm de mesleğini yapacak mükellefin beyan bildirimleri yapacak sistemden beyan bildirim sadece meslek mensuplarına tanınmış bir yetki (Avukatlara ve arzuhalcilere kendi işelerini yapabilir diye) sisteme girme hakkı beyan bildirim gönderme yükleme hakkı veriyorlar idare yetki veriyor ama yamuk yapma vergi kayıp kaçağına sebep olma yoksa belgeni iptal ederim diyor
yani bir smmm size faydalı olur sizin için düşünür uygular.Bu sorduklarınız bir smmm ye danışarak danışma ücretini ödeyerek öğrenebileceğiniz bilgilerdir smmm vakit ayıracak size yol gösterecek.Yeni gelen müşterilerimizden kuruluşda danışma ücreti almıyoruz açılış hediyemiz oluyor.Yeni kayıt olmuşsunuz ilk mesajınızda hizmet istiyorsunuz ücret ödemesem olurmu diyorsunuz meslek mensubuda eve ekmek alması lazım.Bir meslekdaşıma müracaatınızı her takıldığınız mesleki bilgiyi almanızı gönül rahatlığı ile mesleğinizi yapmanızını öneririm Allah hayırlı işler versin bol kazançlar.Hayırlı olsun.
 
Son düzenleme:
öncelikle şirket kurmak istiyorsanız işlemleri tek başına yapamayabilirsiniz muhasebeciden destek almanız yararınıza olur.
1-evin bir odasını işyeri olarak kullanacak iseniz mal sahibiyle bir oda için kira sözleşmesi düzenlemeniz gerekiyor .tabii stopajda olacak bu yüzden.
2-şirket ortağı olacağınızdan dolayı başka yerde ssk lı çalışmıyorsanız bağkurlu olmak zorundasınız prim olarak da asgari ücretin haziran için 1071*34,50/100= 369,50 tl.
temmuzda 391 tl olacak.
3-kendi muhasebenizi tutabilirsiniz meslek mensubuyla sadece beyanname gönderme için anlaşabilrsiniz ama bu durumda yapacağınız işlemlerde ceza ile muhatap olursanız kendiniz sorumlu olursunuz ve kendi başınıza halletmek zorunda olursunuz.işin beyanname kısmı var birde kdv muhtasar geçici vergi, kurumlar (şirketde) /gelir vergisi (şahıslarda) beyannamesini doldurabilecek misiniz? işçi çalıştırmada sgk işlemleri de çabası mecburen muhasebeci şart gördüğünüz gibi.şirketi kapatma durumunda tasfiye işlemleri da var.defter tasdikleride var bu arada.
4-istanbul için şirket kuruluşu 1000-1500 tl arası olur.sermayenin 1/4 ünü bankaya yatırma zorunluluğuda var tabii.
 
Son düzenleme:
Bir SMMM ile görüşürseniz her sorunuza ve sorununuza cevap ve çözüm bulursunuz. Allah yardımcınız olsun.
 
Anladım. Sadece fatura kesip sattığım üründen devlete düşen haracı ve rüşveti vermek için üstüne birde bu kadar zahmete katlanmak bana biraz saçma geldi. Bu vesile ile basit de olsa bir şirket kurma fikri bir başka bahara kaldı. Yinede yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Dipnot: Rüşvet ve haraç kelimeleri gerçek anlamlarıyla kullandım. Hiçbir mecaz veya mübalağa yapmadım ve teşekkürü de gerçekten gönlümden geçerek ettim. :)
 
Toplumda yaşayanlar masraflara katılmak zorundadır düzen böyle kurulmuş.İdare vergi payı ile işletmelerin ortağıdır geliri bu toplumdam elde edip toplumsal masraflara iştirak etmemek ne kadar adil olur düşünmeniz lazım.Böyle bir dünya ilk çağlarda varmış ama güvenliğinizi kendiniz masraf ederek karşılıyormuşsunuz hizmet alan bedelini ödemek zorunda nasıl sizden hizmet alan faturayı ödüyorsa bir defa daha düşünmenizda fayda var.Vergi her mükellefin toplumsal masraflara iştirak etmesidir sizin nitelediiğiniz gibi haraç veya rüşvet değildir.Vergi vermek istemeyenlere dağbaşında bir yaşam önerilir hizmetlere işitirak bedeli olmaz ama gelirinizde olmaz argo bir söz vardır galiba yazmanın yeri ve zamanı geldi ne kadar ekmek o kadar köfte Kolay gelsin.
 
Kazançlardan verilen vergiler hiçbir ülkede rüşvet ve haraç olarak nitelenemez. Yani bu tür ödemeleri haksız ödeme olarak görüyorsunuz ama muhasebeci parası ödememek için muhasebecilerin üye olduğu siteden yardım bekliyorsunuz ne ilginç değil mi?
 
Üst