Şahıs Şirketi / Ücretsiz Eş Çalışması / Evin Ofis Olarak Kullanılması Hakkında Sorularım.

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tarikb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
2 May 2018
Mesajlar
2
Konum
Bartın
SSK'lı olduğum için şahıs şirketini kendi adıma kuracağım ki ilk etapta eşim için çıkan bağkuru ödemek zorunda kalmayayım. İleriki zamanlarda gücümüzü toplayınca ssk ödemesini de yapacağız. Ama ben başka bir şirkette çalıştığım için şirketle eşim ilgilenecek. Bu forumda yaptığım araştırmaya göre ücretsiz çalışan eş için sigorta yaptırmaya gerek yok deniyor. Bu gerçek mi?

Evimin bir bölümünü iş yeri olarak kullanacağım. Veri memuru ilk kontrole geldiğinde ki haber vermeden geliyormuş, sigortalı olmadığı halde eşim ilgilenebilir mi? İmza atabilir mi? Bu işlem nasıl olur?

Çalıştığım iş yerini şahıs şirketim için de işe yeri olarak göstermem mümkün mü? Bu durumda ne yapmalıyım?

Evin ofis olma durumuyla ilgili vergi memuru sizden ne bekler? O ofis olarak kullanacağım yerde herhangi bir zorunlu demiraş vs lazım mı? Konuyla ilgili değerli bilgilerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.
 
Merhaba
Şimdi fikir beyan edeceğim de yazdığınızı anlamaya çalışıyorum.
Öncelikle bu konuda meslek mensubundan prof.destek almanız gerektiğini hatırlatalım.

1- Başka yerde ssk'lısınız adınıza işyeri açacaksınız.Ancak bu işyeri ile eşiniz ilgilenecek.Normalde eşiniz yerine bir başkası ilgilenseydi,kendisinin işyerinde sigortalı olması gerekirdi. Ancak eşiniz ilgilendiği için ve ücretsiz çalışan eşin sigortalı olmasına gerek olmadığı için şahsi düşüncem bunda herhangi bir sakınca yok.İşiniz,başında fiilen bulunmayı gerektirmeyen bir iş ise bu,yapılabilir diye düşünüyorum.

2- Uygulama ve yasalara baktığınızda eşinizin açılış anında yoklamaya imza atması mümkün değil.Her ne kadar bazen bu durum,gelen memurun inisiyatifinde olsa da pek görülen birşey değidlir.En kötü ihtimalle yoklamaya geldiklerinde siz olmazsanız,görüşme mektubu bırakarak sizi daireye çağırırlar,sizde gerekli belgelerle gider yoklamayı dairede imzalarsınız.

3- Çalıştığınız işyeri sahibiyle görüşeceksiniz.Kira sözleşmesi uygunsa ve kabul ediyorsa yapılabilir.

4- Destek alacağınız meslek mensubu sizi bu konuda da bilgilendirecektir.
 
Üst