Şahıs Şirketi'nde Faturaya İsim Yazmak Zorunlu mudur ?

Üyelik
16 Eki 2014
Mesajlar
1
Konum
istanbul
Merhaba değerli dostlar, yetkili arkadaşlar...

Ben grafiker'im ve kendime bir şahıs şirketi kurmayı düşünüyorum. bu konu hakkında biraz bilgilendim internet üzerinden. Fakat kafama takılan bir soru var: Şahıs şirketinde keseceğim faturaya kendi adımın soyadımı yazmak istemiyorum. Sadece şirket ismini yazmak istiyorum. bir sıkıntı olur mu
 
şirkete ait faturada şirket ortağının ( larının ) ismi değil şirketin ünvanı ve diğer bilgiler yazar...şahıs işletmesinde ise şirket olmadığından işletme ünvanı ve işletme sahibinin adı soyadı ve diğer bilgiler yazar...
 
Bu niyetle kestiğiniz belge fatura olmaz zaten matbaacı mernis no adı soyadı adresi yazacak yazmadan basmaz noterde onaylatmak istesen noterde aynı bilgileri ister talebiniz maalesef gerçekçi değil sisteme uymuyor.
 
isminizin faturada geçmesini istemiyorsanız limited şirket kurun, ama yeni işe başlayan biri için şahıs şirketi daha mantıklı.
 
şahıs işletmesi dediğinize göre şahıs şirketi diye bir kavram yok galiba.
benim takıldığım konu şu.şahıs işletmesinde (veya diğer) fatura issaliye ba bs formları üzerine kaşe üzerine imza kim ait olmalıdır?
sahibi, müdürü, sıradan bir büro elemanı veya ön muhasebeci imza mı atar paraf mı?teşekkürler.
 
Ba Bs ve diğer beyannameler zaten artık internetten veriliyor, ama elden verilse şahıs firması kimin adına ise onun imzalaması gerekir. Fatura-irsaliye vb evrakları yetki verilmiş bir şirket çalışanı (muhasebe elemanı gibi) imzalayabilir.
 
firmalar bana fax ile gönderiyorlar bizde kaşe imza ile geri mail veya fax ile gönderiyoruz. doğru mudur.
mutabık değilsek haberleşim mutabakata varıp altına mutabıkız diye yazıyoruz. zaten basılı form olarak gönderiliyor.

haftalık rutin faturalar kesiyoruz. sahibi çalışanına bana kaşe üzerine paraf gibi bişey yap gönder demiştir zamanında. yetki verme kavramını biraz açalım bence.
 
firma sahibi adına kargo geliyor. kargo görevlisi kaşe isim imza istiyor. orada şirketin masasında oturan kişi çalışan olarak bu işlere yetki verilmiş bir kişi oluyor mu?
 
Üst