Şahsi Kredi Kartı Kullanımı

NEŞE79

Katkı Sunan Üye
Üyelik
5 Mar 2007
Mesajlar
161
Arkadaşlar mrh.Benim sorum şudur.Şimdi şirkete kayıtlı olmayan araça şirket k k ile benzin alındı ise bunu kredi hs.tutturmak için kkeg olarak işliyorum.Fakat şirket aktifine kayıtlı araçaş ahsi kredi kartı ile benzin alınmış bunun kaydı nasıl olacak.Kasadan mı çıkacağım acaba...Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim...
 
Ynt: Şahsi Kredi Kartı Kullanımı

Neşe hanım,
Personelin Kredi kartı ile ödeyip yada nakit para ile ödeyip getirdiği aktife kayıtlı araçlara ait akaryakıt fişlerini gider yazıp, kdv indirip personele açacağınız personele borçlar hesabına alacak kaydı yapınız.Daha sonra bu hesaba borç kaydı yapıp hesabı kapatınız.

----------/-------------
770 akaryakıt gideri 100
191 in.kdv 18
336 118

Personelin alacaklanması
--------/----------------

-------/-----------------
336 118
100 118

ödeme kaydı
--------/----------------
 
Ynt: Şahsi Kredi Kartı Kullanımı

Neşe hanımın sorusunda sanırım personele ait kredi kartından bahsedilmiyor..Şirket ortağının yada işletme sahibinin kredi kartı kullanılmış diye algıladım..Bu durumda aktife kayıtlı araca alınan benzin gideri için;

----------------/------------------
770/760/740..
191.
309.Diğ.Mali Borçlar
----------------/-------------------

----------------/-------------------
309.Diğ.Mali Borçlar
102.Bankalar
---------------/--------------------
 
Ynt: Şahsi Kredi Kartı Kullanımı

önce cevabınız için çok teşekkür ederim.K.kartı şirket çalışanına ait yani şahsi kredi kartıdır.Yani şirket ortağı filan değil.Şirket ortağı olsa gider şirket gideri ortaklara borçlar hs kullanırım.Bu çalışan olduğu için şirket arabasına kendi kredi kartını kullanmış şirket ona borçlanmış.Bence ilk verilen cevap mantıklı gibi..
 
Ynt: Şahsi Kredi Kartı Kullanımı

merhaba,çalışanlarımız her ay yaptıkları masrafları toplayıp bize bildiriyorlar.genlede tüm harcamalar şirkete ait k.klarından yapılıyor ancak bazen kendi kartlarından da masrf yapabiliyorlar.ben bu masraları çalışanların adına açılan caride toplyorum,alacaklarının banka havalesi ile yapılması uygun mudur? yoksa nakit mi yatırılmalı?
 
Ynt: Şahsi Kredi Kartı Kullanımı

havale olmaz diye bir şey duymuştum,emin olmak istedim.çok teşkkkürler
 
Üst