Şahsın Yurtdışına Verdiği Hizmet İçin Vergi Olur Mu?

Üyelik
11 Eki 2016
Mesajlar
2
Konum
Istanbul
Merhaba,
Ben sigortalı olarak Türkiye' de bir şirkette halihazırda yazılım sektöründe çalışmaktayım. Yurtdışında irtibat halinde olduğum ve benden danışmanlık hizmeti almak isteyen kurumlar var. Bu kurumlara danışmanlık (yazılım geliştirme) konusunda her ay belli bir saat danışmanlık hizmeti vermeyi planlıyorum ve bunun karşılığında benim şahıs USD hesabıma direk para gönderilecek.
Bu durumda sorularım şunlar;
1. Hizmet için karşı tarafın ödeme yapabilmesi için fatura yada belge göndermem gerek ancak ben bir şirket olmadığım için böyle bir resmi evrakım yok. Ancak karşı taraf içi herhangi bir belge yeterli, kendim yazıp herhangi bir resmi olmayan belge göndersem bir usülsüzlük olur mu?
2. Para faturasız direk hesabıma geleceği için kdv yada gelir vergisi ödenmeyecek doğal olarak, ancak zaten hizmeti alan yurtdışında, hizmeti verenin de bir kurum kimliği yok bu durumda bir problem oluşur mu?
3. İşimi bırakıp bir şirket kurmadan bu işi yapmanın başka bir yolu var mıdır?

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.
 
Maliyeye kaydınızı yaptırıp vergi mükellefi olmalısınız. Diğer durumda yakalandığınızda "dimyat pirinç" olayı ile karşı karşıya kalabilirsiniz.
 
SGK lı iken böyle bir şey mümkün mü? İş yerimin haberi olmadan şahıs yada limited şirket kurabilir miyim?
 
Üst