Sakat Çocuklar Nasıl İşlenir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan berfin55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
personelin %70 oranında sakatlığı bulunan çocukaları varsa bu personel bazı vergilerden muaf tutuluyormuş bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi nasıl bir işle uygulayabilirim

Ynt: Sakat Çocuklar Nasıl İşlenir

SGK Madde 28. sondan 4 paragrafta belirtildiği üzere Sigortalı kadının bakıma muhtaç malül çocuğu varsa prim ödeme gün sayısı 1/4 artar emeklilik yaş haddi 1/4 indirilir.

Ayrıca;
Tam olarak emin değilim ama Aile içi kişi başına düşen aylık asg.ücretin üçte birinden az ise ilçe kaymakamlığına başvurup maaş bağlama talebinde bulunabiliniyor diye biliyorum.

SGK Madde 28. sondan 4 paragrafta belirtildiği üzere Sigortalı kadının bakıma muhtaç malül çocuğu varsa prim ödeme gün sayısı 1/4 artar emeklilik yaş haddi 1/4 indirilir.

bu maddeyi ben bulamadım tam yeri neresi yardımcı olurmusunuz

sakatlık indiriminden faydalanıyor
bunun için sigortalı vergi dairesine çocuğunun sakat olduğunu ve sakatlık indiriminden yararlanmak istediğini belirten bir dilekçe ile başvuracak vergi dairesi bir sağlık kurumuna rapor için gönderecek gelen sakat raporuna göre çalıştığı işyerine hitaben işçinin sakatlık indiriminmden yararlandırılmasını belirten bir yazı alacak
ve
dediğiniz gibi sakatlık oranı %70 ise heray çalışanın maaş bordrosunda kesilen gelir vergisi matrahından 330 tl düşüp gelir vergisi öyle hesaplanacak ve az kesilen gelir vergiside işçinin net maaşına eklenecek

2009 YILI SAKATLIK İNDİRİMİ TUTARLARI

GVK 89/3

Birinci derece sakatlar için
670,00
TL

İkinci derece sakatlar için
330,00
TL

Üçüncü derece sakatlar için
160,00
TL

1-Çalışma gücünün %80'inden fazlasını (%80 dahil) kaybeden birinci derece sakat,
2-Çalışma gücünün %60'ından fazlasını (%60 dahil) kaybeden ikinci derece sakat,
3-Çalışma gücünün %40'ından fazlasını (%40 dahil) kaybeden üçüncü derece sakat

Berfin55

(Ek fıkra: 17/4/2008-5754/16 md.) ile başlayan paragraf.

sayın doğan76 dediğiniz bölümü akudum ama anladığım sadece emeklilikte fayda verir maaşına bir faydası yok yanlış anlamışsam beni uyarırmısın
ayrıca sayın APAÇİ sizin dediğiniz personelin sadece kendisine uyguladığımız bir uygulama aynısı çocuk içindemi geçerli bilmiyorum yanıtlarmısın

Doğrudur.Ayrıca Yukarıda Apaçi adlı arkadaşımızın belirttiği gibi sakat çocukları olanlar her ay vergi matrahından sakatlık indirimi yapılır ve fark ücretlerine yansıtılır.

berfin55 ' Alıntı:
sayın doğan76 dediğiniz bölümü akudum ama anladığım sadece emeklilikte fayda verir maaşına bir faydası yok yanlış anlamışsam beni uyarırmısın
ayrıca sayın APAÇİ sizin dediğiniz personelin sadece kendisine uyguladığımız bir uygulama aynısı çocuk içindemi geçerli bilmiyorum yanıtlarmısın

Evet aynı uygulama çocuk için de geçerlidir.Matrahtan sakatlık indirimi düşülür ve vergi farkı ücrete yansıtılır.