fonradar

Sanat Eserleri Teslimi

Üyelik
14 Eki 2008
Mesajlar
10
Herkese iyi çalışmalar,

Ltd. Şti. olup gıda işi yapan mükellef, işyerinin bir bölümünde sanat eserleri sergileyip satmak istiyor. Sanat eserini çeşitli sanatçılardan konsinye olarak alıp, sergileyip, sattığında da parasını ödemek istiyor.

1. Eseri alırken ne gibi belge düzenlenmesi gerekir.? (Sanat eserini yapan, GV'den muaf olduğundan herhangi bir belge kesemeyeceği için, antetli kağıda "... TC kimlik nolu .... kişisinden ... adet tablo sergilenmek ve satılmak üzere konsinye olarak teslim alınmıştır." diye bir belge hazırlamak olabilirmi)
2. Eser satıldığında şirket fatura kesmesi gerekir. Bu faturada genel KDV oranımı (%18) uygulanacaktır?
3. Eser satıldığında sanatçıya ödeme yaparken gider pusulası düzenleyip, GVK 94/2-a maddesine göre % 17 oranında stopaj kesmekmi gerekir.
4. Eser satıldığında alım tutarı üzerinden sorumlu sıfatı ile 19 nolu KDV tebliğine göre KDV ödememiz gerekirmi?
Şimdiden teşekkürler.
 
Ynt: Sanat Eserleri Teslimi

sayın ilker bey GVK.18.madde kapsamında olan bu vergiden muaf serbest meslek erbabı eğer bu mükellefe bu eserlerinin satılması için konsinye şeklinde bu malları veriyorsa o zaman burda başta detayınıda belirtecek şekilde bir sözleşme yapmak lazım,ondan sonrada bu eserler satıldığından ve eserleri alanlar vergi mükellefi ise alan kişiler vergiden muaf serbest meslek erbabına gider pusulası imzalatmalı ve GVK.94.madde kapsmında tevkifat uygulamalıdır,ama eğer eserleri alanlar nihai tüketici ise vergi mükellefi değilse o zamanda burda belge olmaz ve gıda işi yapan mükellefin belge vermesi zaten uygun olmaz ve ancak temiz bir kağıt üzerine teslim eden ve alan şeklinde ve miktarı ve adresleri ve vs.bilgileri yazılarak alan ve teslim edenin bu bilgileri ile kağıt imzalanır ve nihai tüketici eseri alır,ama her iki haldede şirket bu eserin sahibine bu işin komisyon faturasını keser ve tabiki KDV li ve hakkını alır,kolay gelsin.
 

Benzer konular

Üst