Satılan Hizmet Maliyeti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan El Pln
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

El Pln

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar,

Limited şirket statütüsünde olup, proje çizimi konusunda faaliyet gösteren bir hizmet firmam var. Geçici Vergi dönemlerinde, gelir tablosu kayıtlarında ben sadece 770 Genel Yönetim Giderleri Hesabını kullanarak Dönem Karına ulaşıyorum. Tek Düzen Hesap Planı ve MUGT ne aykırı bir durum olup olmadığı konusunda fikir istiyorum....

(600 Yurtiçi Satışların altında Hizmet Gelirleri Hesabı (-) 632 Genel Yönetim Giderleri = Dönem Karı )

Çok sağolun.....

merhaba..
Bence yapmış olduğunuz hizmetle ilgili giderleri 740 hesapta takip etmelisiniz. Örneğin proje çizimi için çalıştırdığınız işçileri, kırtasiyeyi vb.
Saygılar

Hizmet işi olduğunuz için 740 hs kullanmanız gerekir.

-----
catheter verdiği link nedir anlamadım?

Görevli yöneticilerden açıklama bekliyorum.

MERHABA, PROJE ÇİZİMİ İLE İLGİLİ GİDERLERİ 740 HESABINDA VE GENEL YÖNETİM GİDERLERİNİ İSE 770 HESABINDA İZLEMENİZ GEREKMEKTEDİR.

sayın arkadaşlar

bildigim kadarıyla bu link ıp numarasını gizlemek için kullanılan bir site mesela istanbuldan yazışan birisi sanki çindeymiş gibi

taner ozturk

Değerli arkadaşlar,

Hizmetin maliyetini oluşturan; birkaç plotter kağıdı, bir çalışanın ücreti, kırtasiye masrafı ki bunlar da çok düşük tutarlar.....

Ofis kirası, aidatı, kullanılan demirbaşa ait amortismanlar vs için de pay vermeli miyim? Bu pay oranını kendim mi belirleyeceğim?
Ne dersiniz?

kullanmakta olduğun demirbaşlar yapmış olduğunuz hizmete ait demirbaşlar ise 740 a atabilirsin. Örneğin projeler bilgisayar ortamında çiziliyor ise bence bilgisayar amortismanını 740 da göstermelisin.
Saygılar