Satış primleri

fugenc

Tanınmış Üye
Üyelik
6 Tem 2005
Mesajlar
1,007
Konum
bursa
2011 yılı satışarı üzerinden ödenecek primler ocakta hesaplanıp şubatta ödenecek.. bu ödenecek primler 2011 yılına ait olduğundan aralık sonunda karşılık ayırma suretiyle gider yazılmasında bir sakınca varmıdır??
 
Ynt: satış primleri

2011 Yılında tahakkuk ettiğinden 2011 yılına gider yazabilirsiniz.
 
Ynt: satış primleri

teşekkürler.. peki bize verilen rakam brut rakam ,direkt onu giderleştirebiliriz değil mi zaten onun neti ne olacak bilemeyiz tam.. ama tereddütüm brut payın içinde ssknın da olması fikri..
 
Ynt: satış primleri

ayrıca bir soru daha.. bu rakamı direkt 2012de verilmiş prim olarak bu seneye gider yazsak problem olur mu? yani sonra bu primleri geçmiş yıl satışlarına ait verdiniz deyip geçmiş yıl zararlarına mı attırırlar.. kafam karıştı
 
Ynt: satış primleri

Bu durumla ilgili net bir tanımın VUK Hükümlerinde yer almaması, Bizi Muhasebenin temel kavramlarına göre hareket etmek zorunda bırakıyor. Ancak Vergi idaresi TMS uymak zorunda değil.
Dolayısıyla Burada nasıl hareket edileceğine tam olarak karar veremiyoruz. Bu yüzden kafa karışıklığınız normal.
Buna göre 2011 yılında tahakkuk eden ancak belgeleri 2012 yılında ortaya çıkacak olan giderleri, 2011 yılında gider yazabilirsiniz. Ancak bir sınırlamada Ödenmeyen SGK Primlerinden meydana gelmektedir. Ödenmeyen SGK primlerini gider yazamazsınız. Net ödenen ciro primlerini giderleştiriniz. 2012 yılında sgk primi ödendiğinde gider yazabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst