fonradar

Sayımız 54 Oldu

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
merkeze bağlı İstanbul içinde 3 ayrı semtte yapı market dükkanlarımız var. toplam sayımız 54 oldu kurumsallaşmaya doğru gittiğimiz için daha da artacak.Şimdi sakat özürlühükümlü avukat doktor v.b. ne gibi fazladan sorumluluklarımız oldu iş kazaları için ne gibi önlemler almamız lazım artık büyüyoruz işi baitan sıkı tutmamız lazım yöneticilerimizi hangi konulada uyaracağız saygılar
 
Ynt: sayımız 54 oldu

İş Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki 5763 sayılı kanun, mevcut 4857 sayılı İş Kanunu?nda bir çok değişikliğe neden olmuştur.

26.05.2008 tarihinde yürürlüğe giren 5763 sayılı kanunun 2.maddesiyle 4857 sayılı İş Kanunu?nun 30.maddesi başlığı ile birlikte değiştirilmiş ve bu güne kadar işverenlerin istihdam artışına en büyük engel olarak gördükleri özürlü ve eski hükümlü çalıştırma zorunluluğunda önemli değişiklikler yapılmıştır.

Anılan kanununda yapılan yeni düzenlemeye göre; işverenler, 50 veya daha fazla işçi çalıştırdıkları özel sektör işyerlerinde % 3 özürlü, kamu işyerlerinde ise % 4 özürlü ve % 2 eski hükümlü işçiyi meslek, beden ve ruhi durumlarına uygun işlerde çalıştırmakla yükümlü olacaklardır. Diğer bir deyişle, özel sektör işyerlerinde eski hükümlü ve terör mağduru çalıştırma zorunluluğu kaldırılmıştır.




bu kanunun hala yürürlükte diye biliyorum. yalnız bu oranlar bir il sınırı için geçerlidir çeşitli semtlerde olması farketmez. yani sitanbul içinde toplam 50 nin üzerinde ise bu duruma girersiniz.
ayrıca bu talebi bağlı olduğunuz iş-kur a 30 işgünü içinde yapmanız gerekmektedir. diğer konu ise iş kazalarında sayı bence önemli değildir. bir işçide olsa bin işçide olsa yapılması gerekenler yapılmalıdır diye düşünüyorum.
 
Ynt: Sayımız 54 Oldu

MADDE 81. - Devamlı olarak en az elli işçi çalıştıran işverenler, Sosyal Sigortalar Kurumunca sağlanan tedavi hizmetleri dışında kalan, işçilerin sağlık durumunun ve alınması gereken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin sağlanması, ilk yardım ve acil tedavi ile koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek üzere işyerindeki işçi sayısına ve işin tehlike derecesine göre bir veya daha fazla işyeri hekimi çalıştırmak ve bir işyeri sağlık birimi oluşturmakla yükümlüdür.....Bu madde sadece 50 işçi ile ilgili ama aslında her işçi için uygulanması gereken hukuki evraklar var
sadece bu konularda danışmanlık yapan avukatlar var.Yani profesyonel olmak lazım.Ben fiili olarak bu gibi durumların nelere yol açtığını gördüm.Çok ciddi bir konu.İşveren aleyhine hiç yoktan alınmış kararlardan sadece birin yazayım.İşçi dava açıyor mahkeme kıdem ve ihbarından hariç fazla çalışma,bayram mesaisi,yılllık izin....+yaparak dosya 35.000 tl olmuştu...Dikkat!!!!
İyi çalışmalar....
 
Üst