Sebep göstermeden işten çıkarma!!

merhabalar 05.20.2011 tarihinden 07.31.2012 tarihine kadar çalıştığım işyerinden sebep gösterilmeden işten çıkarıldım ve bana kıdem tazminatı ihbar tazminatı şu kadar deyip bi kağıt imzalamamı istediler parayı almadım kağıdıda izmalamadım ayrıca herkese 1 yılda bir verdikleri ikramiyeyi de vermediler haklarımı bilmiyorum ne gibi haklarım var. sebepsiz yere işten çıkarıldığım için tazminat davası açabilirmiyim kazanma şansım varmı ve işe iade talebiyle dava açsam ve işveren beni işe geri almazsa ne tür yaptırımlar uygulanır
ayrıca sebepsiz yere işten çıkarılma durumlarında açılacak tazminat davasının talep edilmesi zorunlu bir miktarı varmıdır ne kadar bi sürede sonuçlanır... avukat tutmam gerekirmi
teşekkürler..

Ynt: sebep göstermeden işten çıkarma (çok acil)

Sayın Formdaşım

Sebep gösterilmeden işten çıkarılmanız doğru değil işveren kıdem ve ihbar tazminatınızı ödemek zorunda.Ödemese Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Unkapanı) bir dilekçe ile başvurmanız yeterli. İşe iade davasına gelince iş yerinizde çalışan sayısı 30 kişinin üzerinde ise işe iade davası açabilirsiniz.Eğer çalışan kişi sayısı 30 altında ise işe iade davası açamazsınız.Bu sayıyı yazarsanız yardımcı oluruz.Biz 30 kişinin üzerinde olduğunu varsayarak işe iade davasını iş mahkemesinde açarsınız %99.9'da kazanırsınız.(Sebepsiz çıkış olduğu için) İşe iade davasını kazandığınız zaman işveren sizi tekrar işe alırsa size 4 aylık tutarında, işe almazsa 8 aylık tutarında tazminat ödemek zorundadır.Ayrıca sizi eski işinizden farklı bir işte daha düşük bir ücretle çalıştıramayacağı gibi bütün yükümlülüklerini (kıdem,ihbar,tazminat vb.) ödese bile sizin yerinize işçi alıp çalıştıramaz.

Ynt: sebep göstermeden işten çıkarma (çok acil)

İşe iade kararı sonrasında işe başlatmayan işveren, kıdem ihbar tazminatları yanında ,En çok 8 aylık tutarındaki işe başlatmama tazminatını da öderse, o çalışanla tüm ilişkisini rahatlıkla bitirebilir.