Sehven Yatırılan 4/a nın, 4/b olması hakkında acil yardım

Üyelik
26 Eki 2008
Mesajlar
82
Konum
istanbul
Herkese merhabalar,

Arkadaşlar benim çözmem gereken önemli bir sıkıntım var. Aşağıda madde madde yazıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

01.03.2004 tarihinden önce ssk sigortalısı olan, 01.03.2004 tarihindede Limited şirkete ortak olan bir kişinin ssk'sı 09.05.2006 tarihinde bir şirketten çıkış yapılıyor ve 3 gün sonrada yani 12.05.2006 tarihinde başka bir şirkete ssk'lı olarak giriş yapılıyor. Ve günümüz tarihine kadar arada hiç boşluk olmadan ve şirket ortağı olarak ssk'sını ödüyoruz. Ancak 12.05.2006 daki çıkışından dolayı 3 gün boşluğu olması sebebiyle ssk'sının düşmesi ve bu tarihten itibaren bağkurlu olması gerektiğini söylediler. Şimdi biz halen ssk'lı gösteriyoruz. Bizim yapmamız gereken işlemler nelerdir?
1. SSK'ya ödenen primleri bağkura saydırabilir miyiz? Saydırabilirsek nereye, nasıl müracaat etmemiz gerekir?
2. İnternet ortamından 4/B işe giriş bildirgesi verilmesi gerekir mi? Öyle ise ortak olduğu şirket üzerinden mi bildirmemiz gerekecek? Bir kaç şirkette ortaklık var ise hangisinden bildirmeliyiz?
3. Bağkura geçtiği için Bağkura prim ödeyeceksek. Aynı zamanda şirkette ücretle çalıştıracağımızdan ücretinden sadece Gelir vergisi ve damga vergisi mi keseceğiz?
Bu konuda acil yardımlarınızı istirham ediyorum. Saygılarımla
 
Ynt: Sehven Yatırılan 4/a nın, 4/b olması hakkında acil yardım

yahu yokmu hiç üstadımız bana yardım edecek.
 
Ynt: Sehven Yatırılan 4/a nın, 4/b olması hakkında acil yardım

Zorunlu bağkurun başladığı tarihten itibaren tüm ssk ödemeleriniz iptal edilir. Yaptırabilirseniz aynen geri alacağınız primleri bağkur primine saydırırsınız. Bu durum en geç emekli olacağında ortaya çıkacağından biran önce işlemlerinize başlamalısınız.
 
Üst