Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar, hiç sendikalı bir işte çalışmadım. Bu konuda bilgim sıfırın altında. Sendikalı bir işçinin, sendikasız bir işçiye göre ortalama ne kadar fazla maliyeti çıkar? Bana bu konuda yardım etmenizi rica ederim.
Teşekkürler..
sendikalı işçinin maliyeti, asgari ücretle çalışan işçinin maliyetine göre 1,5-2 katı daha fazladır. (ek maliyetler = yılllık 16 maaş, yakacak yardımı, çocuk yardımı, doğum-ölüm-evlenme yardımları, bayram yardımı vs. vs...)
desirec, benim de sendikalı personel maliyeti hakkındaki fikrim Tuareq kadar... ancak sizin yazdıklarınız toplu iş sözleşmesi ile belirlenecek hükümlere benziyor sanki..
biraz daha konuyu açarak anlatmanız mümkün mü?
yani 3 ayda bir maaş ikramiye yasal zorunluluk gibi algılıyorum yazdığınızdan.
Evet toplu iş sözleşmesine göre ek kalemler belirleniyor. 16 maaş ödemesi, anlaşma sağlanan Toplu İş Sözleşmesine göre yapılmaktadır. bizde türk metal sendikası olduğu için bunun maddeleri geçerli. tabi diğer toplu iş sözleşmelerinin şartları farklı olabilir.
umarım yardımcı olmuşumdur. başka sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım...