Serbest Bölge Hakında

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan myilmazin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
M

myilmazin

Ziyaretçi
Bir mükellefim serbest bölgeye bio dizel hammaddesi getirip işleyecek/işletecek. Mal işlendikten sonra tekrar yurt dışında bir firmaya satışı yapılacak. Bu konuda yapılması ve izlenmesi gereken yol nelerdir ? birde gelen hammaddeyi serbest bölgeden çıkartarak işlendikten sonra tekrar serbest bölgeye girişini yaptırıp ihracatını yapabilirmi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Serbest Bölge Hakında

myilmazin ' Alıntı:
Bir mükellefim serbest bölgeye bio dizel hammaddesi getirip işleyecek/işletecek. Mal işlendikten sonra tekrar yurt dışında bir firmaya satışı yapılacak. Bu konuda yapılması ve izlenmesi gereken yol nelerdir ? birde gelen hammaddeyi serbest bölgeden çıkartarak işlendikten sonra tekrar serbest bölgeye girişini yaptırıp ihracatını yapabilirmi ?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sevgili Forumdaş

Eğer mükellefinin serbest bölgede şube, şirket varsa buraya mal getirtebilir.(tabi ithalat yaparak).Yanlız malı orada işleyip satabilmesi için ruhsat alması gerekir.Örneğin alım satım için alım satım ruhsatı varsa ayrıca birde üretim ruhsatı almak zorunda (bu ruhsat için serb.bölge md.başvuruda bulunması gerekir).diyelimki bu ruhsatı aldı o zaman karşımıza bi sorun çıkıyor 26 02 2004 tarihinden sonra serb.bölgede bu ruhsatı alırsanız kurumlar mükellefiyetini tesis ettirmek zorundasınız.diyelimki bütün bunları yaptınız bu maddeyi serb.bölgede istediğiniz gibi işleyip serb.bölge içinde veya ihracat yaparak satabilirsiniz

Saygılar FERHAT