Serbest Bölge Kdv Sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yunuss85
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

yunuss85

Katkı Sunan Üye
Merhabalar,

çalıştığım şirketin serbest bölgede şubeleri açıldı.

bazı firmalar kdv muaf fatura kesiyor. bazıları kdv li..

genelde gelen faturalar bakım onarım yada hizmet faturaları

bu faturalara ilişkin kdv mevzuatı hakkında bilgi verebilir misiniz,

karşı firmaya muaf kesilmesini söylediğimde firmanın beyanında belirteceği kodları nereden edinebilirim.

hizmet veya bakım faturalarında alt sınır varmıdır.. bu tutarın altına kdv li vs.

şimdi serbest bölgeler gümrüklerde tam ihracat yani yurt dışı sayılmadığından kdv li fatura kesilebilirmiş.

netten bakınca kafam çok karıştı. bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim.

çok teşekkürler.

alanı biraz daha daraltmak istiyorum. dün ilk kez mesaj atmanın heycanıyla baya birşey sormuşum :))

Serbest bölgedeki üretim tesisimde bulunan makina ve cihazların bakımı yapıldı.

bu işlem bir fiil serbest bölge içerisinde yapıldı. işlem formu vs düzenlenmedi.

yapılan hizmet: muhtelif elektrik malzemeleri ve işçilik 3800+kdv olarak fatura aldım.

bu faturayı bu şekilde kayıt edersem. mecburen ben kdv yi matraha dahil edip 730 a atacağım.

bu işlem ne kadar doğru olur bilemiyorum,

bilgilendirmeniz için teşekkürler..

saygılar,
yunus.

Sevgili formdaşım

Bunu birkaç kez yazdım bir daha sizin için yazayım.Serbest bölgelerde verilen hizmetler de KDV uygulanmaz.Serbest Bölgelere verilen hizmetler de KDV olur. Dolayısıyla size verilen hizmet serbest bölgenin içinde olduğu için adınıza düzenlenen faturada KDV olmaması gerekir.Eğer hizmet Serbest bölgenin dışında verilseydi o zaman KDV olurdu.

Sizec kesilen faturanın KDV'siz düzenlenmesini talep edin.Serbest Bölgeler konusunda başka yardıma ihtiyacınız olursa formda arama motorundan yazdığım yazılardan faydalanabilirsiniz

İlginize teşekkür ederim.

paylaşımlarınızdan yararlanmaya çalışacağım.

iyi forumlar..