Serbest Bölge ve Yıl Sonu İşlemleri Hk

Üyelik
26 Şub 2006
Mesajlar
1
Merhabalar,
Firmamızın İst.Deri Serbest Bölgesinde kurulu bir şubesi bulunmaktadır.Şubeye ait resmi defterleri ayrıdır.Tüm muhasebesi ayrı bir şirket şeklinde yürütülmektedir.Yıl sonunda burada oluşan karın merkeze alınması ve bu karın sermayeye ilave edilmesi istenmektedir.Daha önce böyle bir işlem yapmadığım için neler yapmalıyım hangi hesapları kullanarak bu işlemleri gerçekleştirmeliyim?
Serbest bölgede bulunan hesapları normal bir şekilde kapatıp bilanço ve glir tablosunu çıkartıp oluşan karı 136/336 hesaplar aracılığıyla merkeze mi virman yapmalıyım?
Yoksa kesin mizanı çıkarttıktan sonra tüm kalemleri tek tek merkeze mi virman yapmalı ve merkezde tek bir bilanço ve gelir tablosumu çıkartmalıyım.
Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.
İyi Çalışmalar


Lütfen Forum Kuralları'nı okuyunuz[ADMIN]
 
Merhabalar

Dönem sonunda şube bilançosu ile merkez bilançosunun konsolide edilmesi gerekir. Bu konsolidasyon sonunda hasıl olan dönem sonu karının vergilendirilmesi ile ilgili olarak 17 No.lu Kurumlar vergisi Sirkülerini okuyunuz.
------------------------
 
Ynt: Serbest Bölge ve Yıl Sonu İşlemleri Hk

eski bir konu ama turkuaztr nin yaşadığı sorunun aynısını bende yaşıyorum. serbest bölge şubesi için ayrı defter tasdik ettirmek sıkıntı olur mu sonuçta merkez kayıtlarında zarar şube kayıtlarında ise kâr gözüküyor sadece bilançolarda konsolidasyon yeterli midir?
 
Ynt: Serbest Bölge ve Yıl Sonu İşlemleri Hk

Konuyla ilgili güncel bilgi verebilir misiniz?
 
Üst