fonradar

Serbest Meslek Faaliyeti ve Yatırım Teşvik Şirketinin Aynı Adreste Olması,

Üyelik
25 Ara 2008
Mesajlar
53
Konum
İzmir
Değerli Meslektaşlarım,

Mali Müşavir bir arkadaşım , iştigal konusu yatırım teşvik ve insan kaynakları danışmanlığı olan bir limited şirket ile aynı adreste mesleki faaliyetine devam etmeyi düşünüyor ; şirket odalarından bir tanesini kendisine tahsis edip aylık kira faturası kesecektir...

-Bu konuyla ilgili meslek kanunumuzda açık bir ifade var mıdır?
-Şayet var ise bu konuya uymamanın cezası nedir?
-Bu konu herhangi bir şekilde odamızdan yada vergi dairesi yoklama memuru tarafından denetlenmekte midir?


Saygı ve Sevgilerimle...
 
Ynt: Serbest Meslek Faaliyeti ve Yatırım Teşvik Şirketinin Aynı Adreste Olması,

Cevap yok mu?
 
Ynt: Serbest Meslek Faaliyeti ve Yatırım Teşvik Şirketinin Aynı Adreste Olması,

insan kaynakları firması olarak işkura kayıtlı iş yeri ise bunların mevzuatında buna izin verilmiyor bizim mevzuaattan önce onlarınki devrede.
 
Ynt: Serbest Meslek Faaliyeti ve Yatırım Teşvik Şirketinin Aynı Adreste Olması,

MADDE 38 ? Her meslek mensubu mesleki faaliyetine başlamadan önce bağlı olduğu odanın bilgisi dahilinde işyeri açmak zorundadır.

Büro standartları ve buna ilişkin usul ve esaslar Birlik genel kurulunda belirlenir. Açılan işyerleri bağımsız büro şeklinde olup, başka bir serbest meslek faaliyeti veya ticarethane ile iç içe olamaz. Bir meslek mensubunun birden fazla bürosu olamaz. Mesleki faaliyetler aynı zamanda ev olarak kullanılan ikametgahlarda yürütülemez. Birlikte çalışan meslek mensupları da ayrı büro edinemezler.

Ortaklık bürosu veya şirket kurulması halinde de işyeri açılması mecburidir. Mesleki faaliyette bulunmayan meslek mensupları ikametgahlarının bulunduğu bölgenin odasına kaydolurlar.

Meslek mensuplarının Türk Ticaret Kanununa göre bir meslek şirketi kurmaları halinde, şirket, kayıtlı olduğu odanın bulunduğu ilin sınırları içinde şube ve irtibat bürosu açamaz. Bir şirketin başka bir ilde şube açabilmesi, o ildeki ilgili meslek odasının çalışanlar listesine kayıtlı, şirketi temsil ve ilzama yetkili bir ortak görevlendirmesi halinde mümkündür. İşyeri açılışına ilişkin gerekli yoklama odalar tarafından yapılır. Vergi dairelerince mükellefiyet tesisinde oda sicil belgesi aranır. Büro edinen meslek mensupları, odaya kayıt olduktan itibaren üç ay içinde Büro Tescil Belgesi almak zorundadırlar. Büro Tescil Belgeleri iki yılda bir vize ettirilir."
 
Üst