Serbest Meslek Makbuzu...

Mrb arkadaşlar benim bir sorunum var.Serbest meslek makbuzunu bilgisayara işlerkene %18 matrah kdv bunlar %18 fakat hesap kodunda % 8 olarak işlemişim ba bs leri yaparkene farketttim Ne yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ynt: Serbest Meslek Makbuzu...

mükellefimize ait ba bs yi yaparkene farkettim.Zaten makbuzu mükellefimize işlerkene yanlışlık yapmışım.Lütfen Cvp verin

Birşey sorabilrmiyim? Ba Bs de az Görünüyor ind Kdv Ama Kdv beyannamesinde fazla görünüyor Ben ba bs yi kdv Beyannamesine göremi bildirmeliyim sizce
?

YESİM549 ' Alıntı:
Birşey sorabilrmiyim? Ba Bs de az Görünüyor ind Kdv Ama Kdv beyannamesinde fazla görünüyor Ben ba bs yi kdv Beyannamesine göremi bildirmeliyim sizce
?

Ba Bs de ind KDV yi nasıl görüyrosunuz? Ben göremiyorum da ???

bs ba lara kdv hariç rakamlar yazıldığından dolayı artı belirtilen kdv için bir işlem yapmana gerek kalmaz.

Sayın Yeşim549 Türkçemizi kullanırken daha dikkatli olmanızı önerebilirmiyim?

nizo ' Alıntı:

Yaaa herkes tutturmuş bi türkçemizi düzgün kullanmayı yaww arkadaşlar burası edebiyat platformu değil derdimizi anlatalım cevap bulalım yeter

kalisper_a ' Alıntı:
nizo ' Alıntı:

Yaaa herkes tutturmuş bi türkçemizi düzgün kullanmayı yaww arkadaşlar burası edebiyat platformu değil derdimizi anlatalım cevap bulalım yeter

Kalispera yapma lütfen, Türkçeyi düzgün kullanmak için illa edebiyat platformu olması gerekmez. Burda yazılan yazılar mesleğimizin kalitesi ile doğru orantılı lütfen bunu unutmayın. "yaparkene" ne demek?

Türkçeyi düzgün kullanamayan bir kişi isterse konusunda en derin uzman olsun. İşinde başarılı olamaz. (En azından benim gözümde)

nguroy ' Alıntı:
Türkçeyi düzgün kullanamayan bir kişi isterse konusunda en derin uzaman olsun. İşinde başarılı olamaz. (En azından benim gözümde)

Size kesinlikle katılmıyorum Çok çeşitli bi kültüre sahibiz ülkemizin her bölgesinde çeşitli şiveyle konuşan insanlar var En basit örnek rahmetli Sakıp Sabancı İşinde başarılı olamadığını söyleyebilirmiyiz.
dwrn ' Alıntı:
kalisper_a ' Alıntı:
nizo ' Alıntı:

Kalispera yapma lütfen, Türkçeyi düzgün kullanmak için illa edebiyat platformu olması gerekmez. Burda yazılan yazılar mesleğimizin kalitesi ile doğru orantılı lütfen bunu unutmayın. "yaparkene" ne demek?

Yani şimdi oturduğumuz mahallede yaşadığımız yerleşim yerlerinde YAPARKENE diyen birine türkçeyi düzgün kullanmasınımı öğretecez bırakın nasıl rahat ediyorsa öyle konuşsun nedir bu türkçeyi düzgün kullanma baskısı bukadar basit şeylerle ilgilenmeyelim benim sitemim bu yöndeydi işimizi yapalım sorumuzu soralım cevap alalım burası Türkçeyi düzgün kullanma dersanesi değil.Onu demek istedim.

Çok farklı bakıyorsunuz sn. kalisper_a

Mahallemizde konuşan istediği gibi konuşur. Özel sohbetlerinizde istediğiniz lehçeyi kullanırsınız.

Ancak iş resmi hayata iş hayatına geldiği zaman, örneğin basit bir dilekçe yazarken ifadelerinizi düzgün ve kurallara uygun kullanmak zorundasınız.
Aksi halde ne demek istediğiniz anlaşılmaz ve kötü bir izlenim veren yazılar baştan ihmal edilmeye mahkum olurlar.
Bizler burada üst düzey bir eğitim sonucu bulunmaya hak kazanıyoruz.Bunun gereklerinden bence en önemlisi de dil ve yazım kurallarıdır.

Sn.nguroy; ben bu konuda sizden daha katı bir düşünceye sahibim. Sadece iş hayatında değil, hayatın her safhasında dikkat etmeliyiz konuşmamıza ve yazışmalarımıza. Çünkü dil; kültürün temel taşıdır. Dil, egemenliğin, bağımsızlığın sembolüdür. Siz kimseye imla kurallarına dikkat et, yüklemi özneyi yerinde kullan demediniz. Burada basın bildirisi de yayınlarmıyoruz zaten. Fakat toplamda ortalama 70 adet kelime ile Türkçe konuşuyoruz, kullandığımız kelimeleri doğru yazın mesajı verdiniz. Size kesinlikle katılıyorum. kalipser_a arkadaşımızın mantığı ile bakacak olursak ortak bir dil ve yazım kurallarımızın da olması gerekli değil.

Hanfendinin sorusuna gelince, birçok kullanıcının soruyu anlayamaması bana nguroy'un "Türkçeyi düzgün kullanamayan bir kişi isterse konusunda en derin uzman olsun. İşinde başarılı olamaz." mesajınında ne kadar haklı olduğunu hatırlattı. Görüldüğü üzere kendini ifade edemedi.

Saygılar,

forumdaşlarımızın Türkçemizin düzgün kullanılması yönündeki dileklerini ve yazılarını onaylıyorum

insanlar güncel hayatlarında belki bu tür konuşmalardan hoşlanıyor olabilirler, buna kimsenin engel olması beklenmeyebilir.ancak bu tür bilgi platformlarında daha dikkatli olunmalı. örneğin oğlum internette gezinirken veya beni izlerken butür kelimeleri anlayamadığı gibi bende neden farklı kelimeler kullandığımızı anlatamıyorum.
türkçemize giren yabancı kelimeler zaten o kadar fazla ki birkaç kuşak sonra türkçenin yerini ingilizce almış olur.

Sayın arkadaşlarım ;

Oktay Sinanoğlu'nun "By By Türkçe " isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim.Kullandığımız dilin neden önemli olduğunu çok iyi anlatmaktadır.

Ben zaten mali müşavir olmuş veya olmak üzere olan bir meslektaşımızın. "Kendi ana dilimizi güzel kullanmaya ne gerek var" şeklindeki bir yaklaşımına asla anlam veremedim.

Nasıl yani o zaman hepimiz İngilizce konuşalım . Bu dilin gelişmesi için çaba harcayalım. Unutmayın ki bir toplumu millet yapan en önemli ve ilk temel özellik DİL dir. :o :o

metintacer ' Alıntı:
Sayın arkadaşlarım ;

Oktay Sinanoğlu'nun "By By Türkçe " isimli kitabını okumanızı tavsiye ederim.Kullandığımız dilin neden önemli olduğunu çok iyi anlatmaktadır.
+1

yeşim 549 senin soru kaynadı gitti arkadaşım. Eee konu konuyu açar. bakalım daha neler çıkacak karşımıza. Haa bu arada bs ba larla kdv nin bir bağlantısı yok. BS BA formlarına kdv HARİÇ tutarlar yazılır. Bence KDV beyanına düzeltme beyanı ver yoksa defter kayıtlarındaki 190 la kdv beyannamen tutmaz.