Serbest Meslek Tarım İşçi SSK'lısı Olur mu?

CANBOLAT

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 May 2005
Mesajlar
447
Konum
ÇORUM
Serbest Meslek Erbabı Mali Müşavir vergi kaydından önce Tarım işçisi olarak ssk lı olsa bağkura kayıt zorunluluğu olur mu?
3568 sayılı yasaya aykırılığı olur mu?

Yorumlarınızı bekliyorum.
 
Ynt: Serbest Meslek Tarım İşçi SSK'lısı Olur mu?

sayın Zeki bey cevabınız için teşekkürler,

Meslek mensubunun bağlı olduğu odalarca ilgili meslek mensubunun hangi sosyal güvenlik kurumuna tabi olduğu veya bağkura mı sigortayamı kaydının yaptırıp yaptırmadığı araştırılmamaktadır.Odalar sosyal güvence durumuna karışmamaktadır.

Bazen isteğe bağlı ssk lı olup bağkura kayıt yaptırmayanlar olduğu gibi tarım işçi ssk sına tabi olup bağkura kayıt yaptırılmayabilir diye düşünüyorum.

Bağkur müdürlüğü herhangi bir başka sosyal güvenlik kurumuna tabi olarak prim ödeyenleri kendi kurumuna kayıt yapmıyor.Tabiki vergi mükellefiyetinden önce sigortalı olmak ve boşluk oluşmaması şartıyla.
 
Ynt: Serbest Meslek Tarım İşçi SSK'lısı Olur mu?

1 Serbest Meslek Erbabı Mali Müşavir vergi kaydını tescil ettirdiği (faaliyete başladığı günden) itibaren bir yerde bağımlı çalışamaz .
2 Tarım işçisi olarak söylediniz. vergi mükellefiyeti tescil edilenler tescil tarihinden itibaren reesen ssk kayıtları silinir.

tc.kimlik numarsı devlet vatandaşını kontrol altına almış durumda.
şu anda belki istediğiniz gibil işlem yapabilirsiniz ama ilerde ödemiş olduğunuz primler bağkura aktarılır arada fark cıkar onuda cezalı sizden tahsil eder.
en iyisi siz doğru olanı yapın yarına karışık iş bırakmayın
 
Üst