fonradar

Serbest Meslekte Demirbaş

Zahiri

Katkı Sunan Üye
Üyelik
31 Ağu 2005
Mesajlar
197
selam benim sorum şu:
serbest meslekte demirbaş kaydı yapılırken eta 7,7 de demirbaş tablosuna kdv matrahını kaydederken giderlerin yazıldığı kısma da kdvsini indirmek amacıyla yazıyoruz.
peki kdv matrahını elde tutulan s.meslek kazanç defterinin gelir kısmına yazmamız gerekir mi?( zaten ind.kdv kısmına demirbaşın kdvsini yazıyoruz ama gelir kısmına kdv matrahının yazılması gerekir diye bir durum var mı?şimdiden teşekkürler....
 
öncelikle şunu netleştirelim.defter yazımında eta vb programları farketmez yazılması gereken şekil aynıdır.Programlar işlerimizi kolaylaştırmaktadır kullandığınız programda kdv yi gider kısmına aktarması için bir düzeni olması gerekir.Siz aldığınız demirbaşı defterinizin arka kısmına kayıt edeceksiniz ve kdv sini gider bölümünde indirim konusu yapacaksınız. Aldığınız demirbaşın Kdv matrahını neden gelir kısmına yazdığınızı anlayamadım.
 
Ynt: Serbest Meslekte Demirbaş

arkadaşlar demirbaşlarla ilgili bir sorum vardı.

şimdi biz smmm defteri tutan bir mükellefimizi kapatacağız. buradaki demirbaşları serbest meslek makbuzunda kesebilirmiyiz yoksa fatura bastırıp fatura ile mi kesmemiz gerekir. bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Ynt: Serbest Meslekte Demirbaş

1. soru -> d.başa ait ind.kdv'nin defterde kdv sütununda gösterilmesi ihtiyaridir. demirbaş kaydının defterin arka sayfalarındaki yerine yapılması yeterlidir. fakat genelde aylık kdv toplamları beyanla tutsun diye sadece kdv yazılarak kaydeliyor.
2. soru-> s.meslek makbuzu, kullananlar için ft niteliğindedir. stopaj kısmını boş bırakarak ft gibi kullanabilirsiniz.
 

Benzer konular

Üst