Serbest Meslkede Gelir Vergisi Tevkifatı Hakkında

Üyelik
29 Tem 2005
Mesajlar
26
Serbest Meslek Makbuzlarında yapılan %22 stopaj kesitilerini 2005 Yılı Gelir vergisi beyannamemden tahhakkuk eden vergimden fazla çıktığı için 2.000 ytl iade alacağım doğmuştur.Burda sormak istediğim iade alacağımı almayıp stopaj ve Katma değer vergilerimin toplamı olan 1.200 ytl mahsup edilmesini kaln tutarında dah sonra çıkacak vergileimden mahsup edilmesini isitiyorum diyerek vergi dairesine dilekçe ile başvurdum.
İlgili Vergi dairesi mahsup işlemi için diğer vergi dairelerinden mükelleflerinizin muhatasar beyannamede beyan ettiğine dair tey,d yazısı istemektedir.Fakat ben iade istemiyorum Mahsup yapılmasını istiyorum.Memurun böyle bir teyid yazısı isteme hakkı varmı bu konu ile ilgili tebliğ varsa bildirirseniz teşekkür ederim.diğer vergi daireleri iade olmadığı zaman teyid yazısına gerek yoktur.diye tayid yazısını vermiyor ben bu işi anlamış değilim .Yardımlarınız için teşşekür ederim
 
Tevkif Yoluyla Kesilen Vergilerin Mahsup ve İadesi

Alperen42 kolay gelsin.Aşağıda alıntıladığım tebliğe göre vergi dairesinin Gelir Vergisi iade alacağının mahsuben istenmesi sırasında dilekçe ve ekleri dışında başka bir evrak istememesi gerekiyor.
İyi çalışmalar...

Başlık 252 SERİ NO'LU GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ
Resmi Gazete No 25425
Resmi Gazete Tarihi 06/04/2004
Kapsam
Tevkif yoluyla kesilen vergilerin yıllık beyanname üzerinden hesaplanan gelir veya kurumlar vergisinden mahsubu ve kalan kısmın iadesi, geçici verginin mahsup ve iadesi ile bu vergilere ait vergi hatalarından kaynaklanan iade işlemlerine ilişkin düzenleme ve açıklamalar bu Tebliğin konusunu oluşturmaktadır.
.....
.....
.....
.3.1. Mahsup Yoluyla İade

Tevkif yoluyla kesilen vergilerin yıllık beyannamedeki mahsuplar sonunda kalan kısmının diğer vergi borçlarına mahsup talebi tutarına bakılmaksızın, inceleme raporu ve teminat aranılmadan yerine getirilir.

Bunun için mahsup talebinin dilekçe (Ek:2 Dilekçe Örneği) ile yapılması ve yıl içinde yapılan tevkifatlara ilişkin tablonun (Ek:1) dilekçe ekinde yer alması gerekmektedir. Söz konusu tablonun daha önce yıllık beyanname ekinde yer almış olması halinde, mahsup dilekçesi yeterli olacaktır. Mahsup dilekçesi ve ilgili tablonun ibraz edilmiş olması kaydıyla, mükelleflerin vergi borçlarına ilişkin mahsup talepleri yıllık beyannamenin verildiği tarih esas alınarak yerine getirilir.
....
....
Tam metini için yazıya tıklayın :
http://www.gelirler.gov.tr/gelir2.nsf/GVK193?OpenFrameSet
 
slm. karşılaştığınız konuyla çok sık karşılaşmaktayım
sorunu şu şekilde aşabilirsiniz örneğin ali kara kesinti yaptı sizin kayıtlı olduğunuz vergi dairesi teyid yazısı istedi ali kara nında vergi dairesi gerekyok diye vermek istemedi burada sizin vergi dairenizin yaptığı işlem doğru ve olaması gerekendir. sizse sorunu şu şekilde aşabilirsiniz ali kara adına bir dilekçe yazacaksınız 2005 yılında fatih ...... adına yapmış olduğumuz kesinti tutarı ne kadardır diye yazarsınız altına stpaj beyanname fotokopilerini aklersiniz ali karanın vergi dairesini verirsiniz
ilgili daire dilekçenize evraklar ekte olduğu için hemen dilekçenizin altına
not şeklinde yazar ve müdür imzalı verir sizde bu şekilde daha hızlı işinizi çözersiniz kolay gelsin.bana msn den ulaşabilirsiniz
 
Sayın alperen42
Yukarıda sayın hüseyin şişman beyin bahsettiği tebliğ dökümanını yanınıza alıp ilgili vergi dairesine götürün ve gösterin.

Sayın Ali Kara'nın tarif ettiği şekilde yaparsanız, bahsi geçen vergi dairesi nasıl doğru bir şekilde yapacağını öğrenemez.

Saygılarımla
 
sn. canpolat bey vergi dairesi sizne yaparsanız yapın kendi arasında yazışama ile konuyu tehit ederek netleştirecektir.doğal olarak benim tarif ettiğim yöntem olayı kısa kesmektir.
bana meseneden ulaş
 
Üst