fonradar

Serbest Muhasebeci Bürosu Açmak İçin Uygun Zaman

Üyelik
11 Mar 2014
Mesajlar
10
Konum
istanbul
Merhaba,

Bir şirkette bağımlı smmm olarak çalışıyorum. Eylül ayı gibi şirketten ayrılıp, SMMM ofisi açmak istiyorum.
Sizce en uygun zaman nedir? Bir arkadaşım ocak ayında aç yoksa aldığın mükelleflerin 9 aylık evraklarını kayıt etmek zorunda kalırsın dedi. Deneyimli arkadaşlar bilgilerini paylaşabilirlerse sevinirim.

İyi Çalışmalar,
 
Bağımlı çalışmak ile serbest çalışmak biraz farklı uygulamalardır.Meslekdaş fazlalığı var müşteriler maalesef ellerinde dosyaları ile yeni meslek mensubu ile anlaşmak için kapıda beklemiyorlar.İşi görülen düzeni kurulu firmalar meslek mensubunu değiştirmez 1983 den buyana birlikte çalıştığım firma var muhakkak teklif almıştır ama işi görüldüğü için birlikte çalışamaya devam etmiştir.Müşterinin birlikte çalışmayı tercih etmesi için fiatın uygun hizmetin daha fazla adayın daha becerikli olması lazım bu beceri nasıl ispat edilecek ortam oluşması lazım.Elinini altında hemen gelire dönecek firmalar yoksa büroyu açıpta bekleyeceksen moralin bozulmasın ama iş almak biraz zaman işi.Hısım akraba işleride genelde ucuz veya bedava teklifleri ile gelir.Genelde meslek mensubu değişikliği yılbaşında olur eski meslek mensubu ile helallaşıp defterini işletir ve kopyaları alarak gelir.Bu arada en cazibi işe yeni başlayacak müşteriler rast gelmesidirki birlikte başlayın arşiv oluşturmak kolay olur.Yaş da önemli faktör genelde müşteriler yaşıtları veya daha gençlerle çalışmak istiyor 25 yaşında genç işe başlarsa kontrol edebileceği kendi yaşıtı ile çalışmak istiyor babası yaşında meslek mensubuna iş vermiyor.Tecrübe ile sabittir.Birlikte çalışılabilecek düzeni kurulu bir büro varsa o ekibe katılmak bence daha cazip bu meslek artık tek başına yapılmaktan çıktı birlikte çalışmak istisaslaşmak gerekiyor nedense avukatlar birlikte çalışabiliyorda bizimkiler 2 ortak bile geçimde zorluk çekiyor.3-5-8-10 kaç kişi olursa olsun birlikte çalışmak saygınlığı arttırıyor branlaşıp eğitimler arttıkça hatalar bitiyor eğitime hobilerine sevdiklerine ayıracak zaman bulabiliyor bu iş çok sitresli sitresi paylaşmak lazım müşteri ile direk para alışveriş olmayacağı bu işinde görevlisi olacağı için tahsilatlar yükseliyor.İş alabilmek için özverili olmak ihtiyacı olana yardımcı olmak aktif olarak sosyal yardım kuruluşları parti dernek gibi alanlardada faaliyet göstermek gerekiyor parti yçneticiliği nedeni ile iş alan arkadaşlar var bazıları sadece kendileri ile alışveriş yapıyor çevresi destekliyor.A sosyal yaşamda iş almak zor oluyor.Mesleğin 38 yılında başlama yükselme gerileme dönemlerini yaşamış bir meslek mensubu olarak izlenimlerim ve düşüncelerim bu yöndedir.Başarılar dilerim hayırlı olsun.
 
Merhaba Sayın Hasan ER,

Konu ile ilgili bilgi ve tecrubelerinizi zaman ayırıp paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. Dediğiniz gibi ortaklık çok güzel ama kimse kurulu düzenine seni ortak yapmak istemiyor. 40 yaşındayım özel sektörde 15 yıllık bilgi ve deneyimim var şuan bir şirkette mali işler müdürü olarak çalışıyorum ve piyasaya göre iyi de ücret alıyorum. Ama insanlar belli bir yaşta sonra kendi işini kurmalı diye de düşünüyorum. Hep A.Ş.lerde çalıştım diğer firmaların işlerini pek bilmiyorum ama bir şekilde öğrenirim zor olmasa gerek. 6 aylık süre var bu sürede biraz mükellef toplarsam iyi olacak. Bilgi ve tecrübelerim zirvesindeyim gerileme dönemine girmeden birşeyler yapmam gerekir. SPK ileri düzey, SPK bağımsız denetçi, SPK kredi derecelendirme ve SPK kurumsal yönetim lisanslarım var. Eylül ayında YMM sınavlarına girmeyi düşünüyorum. Mükellef bulursam hizmette memnun kalacakları konusunda kendime güveniyorum. Ama dediğiniz gibi ilk başta bayağı zorlanacağım.

Saygılarımla,
 
Sayın Tezcanlı,
Ben de yaklışık sizin durumunuzda iken 6 ay önce kendi şirketimi (SMMM Ltd.) kurdum. Şirket kurmak için dönem önemli midir bilmiyorum ama uzun bir süre hazırlık evresi ile geçiyor. şirketi Ekim değilde Ocakta kursaydım yada Haziranda; farklı olur muydu bilmiyorum.
Önünüzde zorlu bir süreç olacak :))
Ama eminim yeni yaşantınızdan keyif alacaksınız

syg,
yusuf
 
Sayın Yusufsahin,
En güzel dönemde kurmuşsunuz diye düşünüyorum. Hayırlı olsun umarım herşey istediğiniz gibi olur.
Keşkeleriniz var mı, keşke bağımlı devam etseydim diye düşünüyor musunuz? Ben ençok keşke şirkette devam etseydim derim diye korkuyorum. Çünkü mükellefim hiç yok ve enaz 3 yıl içeriden yersin deniliyor. Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.
Saygılarımla,
 
Sayın Tezcanlı,
Kariyer anlamında bana yakın olan bir arkadaşla ortaklık yaptım.
Ortağımla ben hedef kitlemizi ve fiyat seviyemizi oluşturduk.
Ağırlıklı yeni şirket kuruluşları ile müşterimiz oldu.
Yabancı konsolosluklar ve Ticaret Odaları ile ilişkileri geliştirmeye çalışıyoruz.
Avukatlık şirketleri görüşmelerimiz devam ediyor.
Beklentimin altında müşterimiz var ama Eylülden sonra bunun artacağını düşünüyorum
Daha detay isterseniz özelden görüşebiliriz

yusuf
 
Hocam merhabalar.Ben Niğde Üniversitesi 3.sınıf işletme okuyorum ve bir tanıdığım sayesinde Adana'da bir SMMM bürosunda çalışıyorum.Normalde Niğde'de okuduğumdan dolayı yazları çalışıyorum.Toplamda 3.5 ay oldu işe başlayalı.Ve sıfırdan başladım.Biraz araştırmalarıma göre bu sektörde maaş konusunda fazlaca yakınılıyor.Ben şuan aylık 500 lira alıyorum biraz bilgisayardan anladığımdan dolayı 3.5 ayda bu noktaya geldiğime inanıyorum.Sizlerde fark etmişsinizdir henüz çok yeniyim ve şuan bilgim çok az.Kendimi hangi alanda geliştireceğimi ve ne yöne gideceğimi tam anlamıyla bilmiyorum.Siz değerli hocalarım tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.Benim şuan kafamda SMMM bürosu açmak var ilerde.Peki ya sizce ne yapmalıyım hangi alana yönelmeliyim yardımcı olursanız minnettar kalırım.
Saygılarımla..
 
iyi çalışmalar ben açılış fişinde 2013 devir alınan bir hesabı almamışım bakiye 0 olarak gözüküyor aslında 4000 bakiye bulunmakta bunu düzeltemezmiyim defter çekildi açılış kapanış fişi yapıldı acil yardımcı olabilirmisiniz bekliyorum şimdiden teşekkürkler
 
Üst