Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

merhabalar ben yeni mali müaşvir oldum büro açtım müşteri bulmaya çalışıyorum çok ümitliyim bana yardımcı olurmusunuz nasıl hareket etmem lazım

iyi çalışmalar

ESRA DERE

Ynt: serbest muhasebeci mali müşavirlik

Açmadan önce söylese idiniz,söyleyeceklerimizin biraz değeri olabilirdi ama.Şu an sadece hayırlı olsun demek düşüyor.----Hayırlı uğurlu olsun---- Modern dilençiler dünyasına hoş geldiniz.(Sabahtan beri KK ödemesi için para toplamaya çalışıyorum.1 ytl bile yok.:)))

Ynt: Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik

Allah(CC) kolaylık versin.........
Bende çok yeniyim.Ve sabırlı olmayı öğrenmeye başladım :)
Büroda Çiçek yetiştirmek iyi bir öneri (Üstadım tavsiye etmişti işe yarıyor)
Kendinize güveninizi kaybetmemeye özen gösteriniz..Bu işin en önemli anahtarı...
Saygılarımla

hayırlı olsun, allah ümitlerinizi boşa çıkarmasın inşallah, yapmanız gereken şey konuşkan olmak, her gördüğünüzden işlerinizi sizin yapmanızı istemek, kendinizi dünyanın en iyi muhasebecisi olarak tanıtabilmek, en önemliside bir kişinin ufaktan bile bir niyeti varsa muhasebesini değiştirmeye, onu bıktırana kadar gidip defterlerini istemek :).
kısa zamanda bol müşteri bulmak istiyorsanız, bunları mutlaka yapmanız lazım, hatta birazda fazlasını yapmanız lazım. (fazlasını yapmasanız iyi olur ama, işyeri sahibi siz olsanız, yıllardır muhasebenizi tutan, belli bir güven ve itimat kazanmış olduğunuz bir muhasebeciyi değiştirip, aynı ücreti vererek yeni büro açmış, yarın birgün bu işi yürütemeyip, bırakabilme ihtimali olan bir kişiye gel sen benim muhasebecim ol dermisiniz.)

Mümkün oldukça az masraf edin..Kesinlikle kredi kartı çıkartmayım..Defter konusuna gelince nasip kısmet..Yapacak bişey yok..Sabah büroyu açıp beklemek...Mesleğimizin ilk yılları zordur..Ama zaman hep lehimize işler..Aramıza hoşgeldin.. ;)

Çevrende senden istenen angarya işler olacaktır. Onların işine karşılık beklemeden büyük bir istek ve gayretle koş. Yakınındakileri memnun et uzaktakiler gelecektir.Unutmaki herkesin aradığı aktif, dinamik, çalışkan, her zaman ulaşılabilinen(eski üstatlar hiç darılmasın sürekli toplantıda olurlar), işe bizzat kendi koşan (yeni yetme elemanları görevlendirmeyen),bilgili,yenilikçi,pratik,analitik düşünebilen,prezantabl muhasebecidir. İşini sev, mesleğin hakkını ver. Farkı göster karşındakine. 70-80 mükellef bulacam diye uğraşma 10 tane olsun düzgün olsun. Bir meslek mensubunun layıkıyla tutabileceği defter sayısı bana göre 20 yi geçmez.

Hayatta başarılar, unutma başarının yolu asla pürüzsüz olmamıştır.

Bütün tanıdıklarınıza, ahbaplarınıza, dostlarınıza, onların arkadaşlarına gereken irili ufaklı bütün dilekçeleri yazın. Ayakları alışır, reklamınız olur. Hiç ummadığınız, ufak bir dilekçe yazdığınız adamın kardeşinin defterini masanızda bulabilirsiniz.

Vergi dairesi, ticaret sicil memurlukları, muhtarlar, ticaret odaları v.s kuruluşlarda mutlak surette ahbap ve dostlar edinin. İleri de muhasebecisiyle sorunlar yaşayan birileri ile anında buluştururlar sizi.

Bankalarda tanıdıklarınız olsun, mümkünse kredi bölümlerinden. Yanlış olan, yetersiz bilgi veren mali tablolarda mükellefin muhasebecisinden soğumasına sebep olabilir. Böyle bir durumda mükellef anında size ulaşabilir.

Aman şu basit üsul, şu işletme defteri, bu su satıyor beri ki ufacık büfe demeyin, önünüze gelen her deftere kurumsal gözle bakın, profesyonel olun. Unutmayın, piyasa düzensiz, büfeci ileri de sizi dumura uğratacak kadar büyük bir markette açabilir.

Mükelleflerinize profesyonel olun, mesafeli davranın, ama sıkboğaz etmeyin. 15 liralık damga vergisini göndertin (kendiniz gitmeyin veya telefon açmayın). Süresi içerisinde gelmeyen ufak tefek makbuzlar yüzünden ortaya çıkan sürpriz vergi borçlarından mütevellit mükellef-muhasebeci çatışması olur, 15 YTL lik makbuzu bile bir kaç gün öncesinden gönderten muhasebeci olarak artı puan kazanırsınız!

İşinizi sadece olması gerektiği kadar bilin, yeni sorulara hiç bir zaman bilmiyorum demeyin. Bilmediğiniz konularda mevzuata bakmalıyım deyin, ama bir zaman sonra bilgi vermek için mutlaka mükellefe dönün.

Mükellefin çıkarına olduğunu düşündüğünüz şeylerde mutlaka zorlayıcı olun. Ama bu zorlayıcılığı fazla abartmayın. "Yapmalısınız" demek yerine, "Yapmazsanız büyük ihtimalle sorun yaşarsınız" demek daha etkilidir, emin olun.

Bir de bu işi kalbur üstü mesleklerle karıştırmayın. Orta direk olabilmek için günde 12 saatten daha az çalışmayı hayal bile etmeyin.

Bir de sosyal hayatınıza veda edin. ;D

arkadaşlar durumu çok güzel anlatmışlar bende nasip olursa bir aya kadar büro açacağım.ama proğram konusunda çok kararsızım şu tesmerin proğramı luca yı düşünüyorum maliyet açısından uygun gibi geliyor işe yeni başlamış arkadaşlardan bu proğramı kullanan ve memnun olan varmı acaba bu konuda beni bilgilendirebilirmisiniz acaba saygılar vede kolaylıklar diliyorum.

Sayın soylu ,

prağram = program demek istiyorsunuz değil mi ?

Hata olur da bir yazıda üç yerde birden olunca acaba dedim ?

muhasebe ' Alıntı:
Sayın soylu ,

prağram = program demek istiyorsunuz değil mi ?

Hata olur da bir yazıda üç yerde birden olunca acaba dedim ?

evet parağram= proğram
Allah Allah nasıl olmuşta aynı hatayı üç yerde yapmışım.valla hayret..mesajı dikkatli okumuşsun dikkatinden dolayı tebrikler