Sermaye artırımı hakkında.

Vakt-i Sükut

Katkı Sunan Üye
İyi günler, sermaye artışı yapacağız, kararı yazdım fakat şu konuda tıkandım: Sermayenin 1/4'ü tescil tarihinden itibaren en geç 3 ay içinde, 3/4'ü ise.... tarihte ödenecektir. Noktalı yere yazacağım tarih 31 Mart'da olabilir, 31 Nisan!da olabilir tam kestiremiyorum bu tarihi. Bu tarihi neye göre yazmam gerekecek? 31 Mart yazdım diyelim ortaklardan biri o gün yurtdışında ise ne yapacağım?

Ynt: Sermaye artırımı hakkında.

Selamlar
O tarih en fazla 3 yıllık bir tarihtir.3 yıldan önceki bir tarihi de yazabilirsiniz.Belirttiğiniz tarihnde öncede ödeme yapabilirsiniz.
Sermayenin ödendi tarihlerine çok kimse dikkat etmiyor.
Yine de böyle bir durumda erken ödeme yapılıp yurtdışına çıkılabilir.
Saygılar

Yani, ben 2014'e kadar ödeyebilirim bu rakamı. 31.12.2013 yazsam tarihe olur mu bir de sermaye parça parça ödenir mı bu tarih aralığında, yoksa tek seferde mi ödenmek zorunda ?

Tabiki bu tarih olabilir.
Sermaye Tevsik zorunluluğu kapsamında değerlendirmek üzere parça parça da ödenebilir.
Saygılar

Sn twolf çok teşekkür ederim.
Ben de bulunan karar ve tadil tasarısı matbusunda "..... tarihinde ödenecektir " yazıyor ben bunu ".... tarihine kadar ödenecektir" şeklinde değiştirdim bir sorun olmaz sanırım değil mi?

Alışılagelmiş hali ilk yazdığınız ibaredir.Değiştirmeseniz daha iyi olur.Bu kurum biliyorsunuz bir kelimeye bile takıyor bazen.Hiç değiştirmeyin,o tarih geçmeden istediğiniz bir tarihte ödeyin..
Kolay gelsin