Sermaye Artırımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan neslisah
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

neslisah

Katkı Sunan Üye
merhabalar 15 yıl öncesi kurulmuş bulunan şirketimizi sermayesini artıracağım.raporyaparken gerekli olan önceki sermayenin ödendiğini gösteren yevmiye maddelerni yazabilmem için gerekli olan defterlerimiz elimizde değil. bu raporu yazarken bu defterleri bulamadığı takdirde ilgli alanları nasıl doldurmam gerekiyor.mizanda görünen geçmiş yıllara ait birikmiş tüm karlarımızı sermayaye eklemek istiyorum..bununla ilgli bir kısıtlama varmı acaba....teşekkür ederim..

Ynt: Sermaye Artırımı

bu gibi durumlarda resmi değil ama şirketin kuruluş yılına ait bilgilerden yola çıkarak tahmini yevmiye maddesi girilse olmazmı acaba

böyle bir sorumluluk altına girmemek gerekir. ileride defter ortaya çıkar ve raporun hatalı olduğu anlaşılırsa ruhsattan olunabilir.

hiç bişey olmaz. Açık bir tabirle söylemek gerekirse maddeyi kafadan atabilirsin.
15 yıl hem vergi kanunları hemde Ticaret kanunları açısından zamanaşımına uğramış bir süredir. O yüzden kimsenin 15 yıl öncesine bakacağını sanmıyorum.

bbzoro ' Alıntı:
hiç bişey olmaz. Açık bir tabirle söylemek gerekirse maddeyi kafadan atabilirsin.
15 yıl hem vergi kanunları hemde Ticaret kanunları açısından zamanaşımına uğramış bir süredir. O yüzden kimsenin 15 yıl öncesine bakacağını sanmıyorum.

;D