Sermaye Artırımı

Merhaba, Sermayeyi iç kaynaklardan arttırdığımızda sermayenin ödendiğinin tespitine ilişkin SMMM veya YMM raporu gerekmekte midir? Bu raporun dışında örneğin sermayeyi ortaklara olan borçlardan artıracaksak, ortaklara borçların gerçekte var olduğuna ilişkin bir rapor da gerekmekte midir? İyi Çalışmalar...

Selamlar
Bugüne kadar ben tüm arttırımlarda (gerek iç kaynaklar gerekse dış kaynaklar-nakdi) kullanılsın) hepsinde rapor hazırladığım için Oda'nın bu konudaki tutumunu çok iyi bilmiyorum.Fakat artırıma konu edilen tüm kaynaklara ait rapor örnekleri mevcut olduğundan zorunluluk olduğunu düşünmekteyim.
Önceki Sermayenin tamamının ödendiğine dair raporlardan tutun da,karların ilavesi, ortaklara borçların ilavesi,enf.düzeltme farklarının ilavesi gibi raporlarda kullanılan raporlardır.
Ortaklara borçlar hesabının gerçekte var olup olmadığı sorumluluğu raporu düzenleyen meslek mensubuna aittir.Bu raporu hazırlarken,nasıl bir çalışma yaptığı, sadece mizan değerleri üzerinden mi rapor hazırladığı yoksa hesap hareketleri bilfiil inceleyip incelemediği konusu kendisini bağlar.Ben yaptığım tüm arttırımlarda tüm raporları hazırlarım.Elimde örneklerde mevcuttur,istendiği taktirde gönderebilirim.
Saygılar

Üstad değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. Size zahmet vermezsem örnekleri tarafıma gönderebilirseniz çok sevinirim. İyi Çalışmalar...